Μία εγκλωβισμένη και ένας τραυματίας από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο

Print Friendly, PDF & Email

Μία εγκλωβισμένη γυναίκα κι ένας τραυματίας είναι ο έως τώρα απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών που σημειώθηκε στις 15:28 ανοιχτά της Λέσβου, στη θαλάσσια περιοχή 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μυτιλήνης.

Και τα δύο περιστατικά καταγράφηκαν στην κοινότητα Βρίσα, στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου για την ώρα καταγράφονται οι πιο σοβαρές ζημιές.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου, πέραν της Βρίσας σοβαρές ζημιές υπάρχουν και στην κοινότητα Σταυρός.

Καταστροφές έχουν σημειωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε παλιά κτήρια στον οικισμό του Πλωμαρίου, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης. Δεν είναι γνωστό εάν τα εν λόγω κτίσματα ήταν κατοικημένα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο κάνει λόγο για ζημιές στον τρούλο του ναού του Αγίου Παντελεήμονα και ζημιές στον οικισμό της Πλαγιάς.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί έξι μετασεισμοί, ένας 4,6 βαθμών, ένας 3,6 βαθμών, τρεις 3,2 βαθμών και ένας 3,1 βαθμών.

Το επίκεντρο βρίσκεται επίσης κοντά στις τουρκικές ακτές, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης, όπου το προξενείο της Ελλάδας υπέστη ρωγμές και άλλες ζημιές, όπως δήλωσε στον σταθμό μας η εκεί πρόξενος της Ελλάδας, Αργυρώ Παπούλια.

Σε πολλές τουρκικές πόλεις άνθρωποι βγήκαν στους δρόμου, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και στη Βουλγαρία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή