Μίχελ: «Με τον Λουτσέσκου θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Print Friendly, PDF & Email

Τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε την Παρασκευή (11/8) ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Πριν πάρει τον λόγο ο Ρουμάνος προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ, εξήγησε τους λόγους που η ομάδα αποφάσισε να απολύσει τον Στανόγεβιτς και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με τον Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίχελ:

Για τους λόγους αλλαγής του προπονητή: «Η διοίκηση της ΠΑΕ έπειτα από αξιολόγηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή και να προσλάβει τον κ. Λουτσέσκου. Ο μοναδικός λόγος είναι διότι πιστεύουμε πως με αυτόν τον προπονητή θα πάρουμε το πρωτάθλημα και θα πετύχουμε τους στόχους μας. Μετά την αξιολόγηση που έγινε ήταν αντιληπτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης και φιλοδοξίας του προηγούμενου προπονητή. Επιστρέφουμε στο στιλ που θέλουμε για να γίνει μία επανεκκίνηση στο κλαμπ».

Γιατί ο Λουτσέσκου δεν υπέγραψε από την αρχή: «Ήταν στους τρεις επικρατέστερους των επιλογών μας από την αρχή. Υπήρχαν καλές συστάσεις για τον κ. Στανόγεβιτς όμως θα πρέπει να καταλάβουμε πως όταν γίνεται κάτι λάθος πρέπει να το καταλαβαίνεις και να το διορθώνεις».

Για τις μεταγραφές: «Δε θα ανακοινωθεί κάτι σήμερα. Η κύρια δουλειά μας αυτό το διάστημα ήταν να κλείσουμε το θέμα του προπονητή. Ο κ. Λουτσέσκου ξέρει την ομάδα, έχουμε παίξει πέντε φορές πέρυσι αντίπαλοι, θα μιλήσουμε μαζί του και θα προχωρήσουμε στις κινήσεις μας».

Για το αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο ξεκίνημα της σεζόν: «Είναι απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση και εγκρίθηκε από τον μεγαλομέτοχο. Χάσαμε χρόνο 2-3 εβδομάδες, η επιλογή του κ. Λουτσέσκου γίνεται γιατί ξέρει τέλεια το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται χρόνο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για την προσέγγιση του από τον ΠΑΟΚ: «Όλα έγιναν γρήγορα και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως είμαι εδώ. Είμαι, όμως πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη αλλά αυτή είναι η ζωή μας, να είμαστε έτοιμοι να πάμε στην ομάδα που θα συμφωνήσουμε».

Για τη συμφωνία του με τη νέα του ομάδα: «Είμαι επαγγελματίας αλλά και ο πρώτος οπαδός της ομάδας που προπονώ και πλέον είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Το ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα είναι να ξέρεις να παλεύεις και να αντιδράς»

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ καλό σύνολο. Οι παίκτες έχουν ποιότητα και μεγάλη εξυπνάδα στο να αξιοποιούν τις ευκαιρίες. Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Μπορώ να υποσχεθώ όμως, πως θα έχουμε μια αγωνιστική νοοτροπία να παλεύουμε πάντα και να προσπαθούμε να περνάμε κάθε εμπόδιο».

Για τους αγώνες με την Έστερσουντ: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να προετοιμάσουμε γρήγορα το παιχνίδι, δεν είναι εύκολο αλλά θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».

Για τις μεταγραφές: «Πρώτα εμπιστεύομαι τους παίκτες που είναι εδώ αλλά έχω πάντα και υψηλές απαιτήσεις. Και κανένας παίκτης να μην έρθει, θα είμαι ευχαριστημένος…»

Για το ότι θεωρείται… αμυντικός προπονητής: «Δεν είναι σωστό αυτό. Είμαι ένας προπονητής που θέλω να έχουμε την κατοχή της μπάλας αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα με ισορροπία. Δεν είναι ωραίο να μπορούμε να βάζουμε τρία γκολ αλλά να κινδυνεύουμε να δεχτούμε τέσσερα. Όλες οι νικήτριες ομάδες στον κόσμο ξέρουν να αμύνονται και να επιτίθενται».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή