Αρχική SocceroPolis Life Μακάβριο fake news – «Πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά

Μακάβριο fake news – «Πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 80

Σε ένα μακάβριο και άκρως κακόγουστο αστείο προχώρησε ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti, υποδυόμενος στο Twitter τη νέα υπουργό Πολιτιμού, Μυρσίνη Ζορμπά, και «ανακοινώνοντας» το θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Ο Ιταλός δημιούργησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναν λογαριασμό με το όνομα της κυρίας Ζορμπά και προκάλεσε αναστάτωση το μεσημέρι της Πέμπτης (30/8), με μία ανάρτηση που ανέφερε τα εξής:

«Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο».

Έπεσαν στην παγίδα δεκάδες ΜΜΕ
Πολλά ήταν τα ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή, που έπεσαν στην παγίδα, αναμεταδίδοντας την «είδηση» του θανάτου του καταξιωμένου σκηνοθέτη. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, και το AP και η Washington Post.

Αμέσως προκλήθηκε μεγάλος ντόρος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετό κόσμο να σπεύδει να εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια του 85χρονου σκηνοθέτη.

«Μου τηλεφώνησαν ότι πέθανα»
Λίγο αργότερα, ωστόσο, η αλήθεια αποκαταστάθηκε τόσο από τον ίδιο το σκηνοθέτη, όσο και από τον Ιταλό που δημιούργησε τον ψεύτικο λογαριασμό.

«Μου τηλεφώνησε μία δημοσιογράφος και μου είπε ότι… πέθανα», είπε ο κ. Γαβράς σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, στον fake λογαριασμό στο Twitter ανέβηκε το μήνυμα: «Αυτός ο λογαριασμός είναι ψεύτικος και δημιουργήθηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti».

Πηγή: politik.gr

Exit mobile version