Μαλιούφας: Δεν αντέχουν άλλο οικονομικά οι ομάδες, θα πρέπει να τις βοηθήσουμε να επιβιώσουν

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την πρόταση της ΕΠΣ Ζακύνθου για τη νέα Γ’ Εθνική, ο πρόεδρός της και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, Λ. Μαλιούφας, μίλησε στην «Πατρίς – Σπορ» λέγοντας τα εξής:

«Εμείς έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια από τις 12 Απριλίου 2019, όταν και είχαμε στείλει την αρχική μας πρόταση στην ΕΠΟ! Όμως τώρα, βλέποντας και άλλες ΕΠΣ να ενεργοποιούνται(όπως π.χ. και η ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ), στείλαμε στην ΕΠΟ εκ νέου την πρόταση μας!

Η πρόταση αυτή, έχει σαν σκοπό να μειωθούν στο ένα τρίτο τα έξοδα, μετακίνησης-διατροφής-διανυκτέρευσης κλπ των σωματείων .Έτσι δημιουργείται π.χ. ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος Πελοποννήσου, ο όμιλος Δυτ. Ελλάδος που ζητάμε εμείς , και άλλοι όμιλοι με κοντινές αποστάσεις και αυθημερόν μετακινήσεις.

Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι προτάσεις των ΕΠΣ θα συζητηθούν στις 28 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, και θα εγκριθούν! Δεν αντέχουν άλλο οι ομάδες μας, από τη στιγμή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη της Πολιτείας!

Πέρυσι για παράδειγμα το σωματείο της δύναμής μας, ο Α.Ο. Κατασταρίου, είχε 13 διανυκτερεύσεις σε όλη τη σεζόν, δηλ. με λίγα λόγια «μάτωσαν» οι παράγοντες της ομάδας αυτής!

Για σκεφτείτε τι έξοδα είχαν οι Ηλειακές ομάδες (ΠΑΟΒ, Πανηλειακός, Νίκη Τραγανού και Αστέρας), πηγαίνοντας τρείς φορές στη Ρόδο, και άλλες τόσες στην Αθήνα;

Δεν αντέχουν άλλο οικονομικά οι ομάδες μας κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, και εμείς που διοικούμαι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να τις βοηθήσουμε με τον τρόπο μας να επιβιώσουν!».

Ιδού ο όμιλος Δυτ. Ελλάδος που προτείνει ο κ. Μαλιούφας (ΕΠΣ Ζακύνθου):

ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ: Διαγόρας Βραχνείκων, Θύελλα Πατρών(φετινός πρωταθλητής), Ατρόμητος Πατρών(φετινός δευτεραθλητής).

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Α.Ο. Κατασταρίου, Α.Ο. Τσιλιβή(φετινός πρωταθλητής), Α.Π.Σ. Ζακύνθου(φετινός δευτεραθλητής)

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: ΠΑΟ Βάρδας, Πανηλειακός, Ξενοφών Κρεστένων(φετινός πρωταθλητής), Ενιπέας Λαντζοίου(φετινός δευτεραθλητής).

ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ /ΙΘΑΚΗΣ: Α.Ο. Προννών(φετινός πρωταθλητής), Α.Ο. Παλληξουριακός(φετινός δευτεραθλητής)

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Α.Ο. Καλαμάτας , Α.Ο. Διαβολιτσίου(φετινός πρωταθλητής), Εράνη Φιλιατρών(φετινός δευτεραθλητής).

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή