Μαλιούφας: «Μεγάλη αδικία με τους διαιτητές, δείχνει όμως κατανόηση η ΚΕΔ»

Print Friendly, PDF & Email

O πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου, Λεωνίδας Μαλιούφας παραχώρησε συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα του νησιού, «ΗΜΕΡΑ» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τους «κομμένους» διαιτητές της Ζακύνθου, για τις αρμοδιότητες του στην Επιτροπή Ελέγχου και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, αλλά και το ενδεχόμενο η πολιτεία να βοηθήσει οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι… «κομμένοι» διαιτητές της Ζακύνθου από τους πίνακες της Ε.Π.Ο. (Πυλαρινός, Αδαμόπουλος και Καλογεράκος) δεν είναι διατεθειμένοι να σφυρίξουν ούτε καν στα τοπικά μας πρωταθλήματα. Αν υπάρχει ένα τέτοιο σενάριο, πώς προτίθεστε να το αντιμετωπίσετε;
«Μετά τη μεγάλη αδικία σε όλο το φάσμα της διαιτησίας και κυρίως σε τοπικό επίπεδο, με τη συνάντησή μας στην ΚΕΔ, επισημάναμε με κάθε τρόπο και εγγράφως το πρόβλημά μας. Υπήρξε κατανόηση και μετά από έγγραφο ζητήθηκε να βρεθεί μία λύση προς το συμφέρον όλων. Αναμένουμε την εξέλιξη που θα μας βοηθήσει να ανασάνουμε και να δούμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Η ΚΕΔ αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και όλοι ελπίζουμε να ανταποκριθεί. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα κάποιες αποφάσεις της. Δεν έχω κάποια πληροφόρηση προς την μη συμμετοχή των διαιτητών μας, τοπικά».

Στην αντίπερα όχθη, υπήρξε ο προβιβασμός του Ψάρρη στην SUPER LEAGUE, ως βοηθός.
«Ο Ψάρρης έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Έχει αντιληφθεί που βρίσκεται και τι μπορεί να πετύχει. Είναι εργατικός, σεμνός, σέβεται και έχει αφιερώσει τη ζωή του στο στόχο του!!! Όλοι στεκόμαστε πλάι του και έχει κατανοήσει πλήρως πόσο τον εκτιμούν στην ΚΕΔ. Ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή. Το μέλλον του θα είναι συναρπαστικό για τον ίδιο και ο χαρακτήρας του θα τον βοηθήσει να ανέβει.
Ξέρει ότι εκπροσωπεί τη Ζάκυνθο και νιώθει όπως όλοι μας, περήφανοι για αυτόν. Μέχρι τώρα η συμμετοχή ζακυνθινών διαιτητών δεν δημιούργησε προβλήματα ούτε στην Super League, ούτε στην Football League, ούτε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Είναι και το τεράστιο παράπονό μας για τις αποφάσεις του Ιουνίου»

Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο… άρωμα εκλογών, υπάρχει περίπτωση η Πολιτεία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να χρηματοδοτήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία;
Έχουμε ζητήσει να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία μέχρι και την Γ΄ Εθνική. Υπάρχουν σκέψεις να δοθούν χρήματα είτε στην ΕΠΟ, είτε στα ερασιτεχνικά σωματεία μέσω ποσοστού του στοιχήματος. Όπως δόθηκαν χρήματα για τηλεοπτικά δικαιώματα στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Πολλές φορές έχουν συζητηθεί. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν πράξη. Ελπίζω σύντομα!!!

Τον τελευταίο ένα χρόνο (18/08/2017) είστε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της Ε.Π.Ο. Θα θέλαμε να μας πείτε τις αρμοδιότητες αυτής της Επιτροπής και έναν απολογισμό δικό σας γι αυτό τον ένα χρόνο στην Προεδρία.
«Στην Επιτροπή που προεδρεύω είχα την τιμή να συναντήσω δύο φορές ανθρώπους της UEFA, την ίδια την Εκτελεστική Επιτροπή και να συναντήσω επικεφαλής τμημάτων της Ομοσπονδίας. Να ερευνήσουμε διεξοδικά τομείς όπως: τα πρόστιμα, τα ταξίδια, ανείσπρακτες οφειλές από ομάδες που αλλάξανε ονομασία και ΑΦΜ!!!
Έγιναν προτάσεις σε όλα τα επίπεδα και είναι απόφαση της Ομοσπονδίας να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να χρηματοδοτήσει όλες τις Ενώσεις, ισότιμα. Υπάρχουν Ενώσεις που έπρεπε λογιστικά να έχουν πάρει χιλιαδες ευρώ και άλλες που χρωστούν μεγάλα ποσά. Η Ομοσπονδία με βάσει τα οικονομικά της και τον οικονομικό της απολογισμό μείωσε το χρέος της από τα 13.300.000€ περίπου στα 10.000.000€, πληρώνοντας και όλες τις παλιές αμαρτίες για να ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς της που είχαν δεσμευθεί!!!
Δρομολογούνται αλλαγές στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στην πρόοδό του, μέσω της Επιτροπής έχουμε συζητήσει όλα αυτά τα πλάνα και σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν προβλήματα αλλά πρέπει να περάσουμε στην επόμενη μέρα.
Εκτός από τον οικονομικό έλεγχο μέσω της συμμόρφωσης, ερχόμαστε σε επαφή με όλα τα σχέδια της Ομοσπονδίας και των ανθρώπων της».

Πηγή/Φώτο: imerazante.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή