Μαρεγκά: “Ηταν μία τρομερή ταπείνωση που με πλήγωσε βαθιά” (pic)

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μούσα Μαρεγκά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Βιτόρια Γκιμαράες – Πόρτο έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης ακούγοντας προσβλητικά συνθήματα από μερίδα οπαδών της Γκιμαράες.

Ο επιθετικός της Πόρτο αποχώρησε έξαλλος από τον αγωνιστικό χώρο εν μέσω της αναμέτρησης ζητώντας επιτακτικά αλλαγή. Παρότι οι συμπαίκτες του και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, ο Μαρεγκά ήταν ανένδοτος και μάλιστα κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια χειρονόμησε προς την εξέδρα, με τον τεχνικός των “δράκων” να φωνάζει “ντροπή” απευθυνόμενος στους οπαδούς της Βιτόρια.

Στην Πορτογαλία η ρατσιστική επίθεση έχει ξεσπάσει σάλος με την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Μαρεγκά και η κοινή γνώμη απαιτεί την σκληρή τιμωρία των υπευθύνων.

Ο Μαρεγκά μίλησε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC Sport» για όσα βίωσε: «Ήταν πραγματικά μια τρομερή ταπείνωση, με πλήγωσε βαθιά. Αλλά μετά τον αγώνα πήγα στο σπίτι και, με το που είδα τον γιο μου, με έκανε να χαμογελάσω. Και όλα τα μηνύματα στήριξης που δέχθηκα, μου έδωσαν απίστευτη δύναμη και ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και μου έτειναν το χέρι τους.

Πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου δεν κατάλαβαν την αντίδραση μου να θέλω να εγκαταλείψω τον αγωνιστικό χώρο. Σοκαρίστηκαν που ήθελα να φύγω. Η πρώτη τους αντίδραση ήταν να προσπαθήσουν να με ηρεμήσουν, γιατί εκείνοι με γνωρίζουν πολύ καλά. Όταν τους εξήγησα τις ύβρεις που δέχθηκα, τις προσβολές εις βάρος μου, δεν μπορούσα να συνεχίσω, έπρεπε να βγω από το γήπεδο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή