Μαυρωτάς: Θα βρεθεί μια χρυσή τομή για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων

Print Friendly, PDF & Email

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιωργος Μαυρωτάς, μίλησε στο ”Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1” για το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου αθλητισμού με τον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά η δήλωση του Γ.Γ Αθλητισμού:

Αναφορικά με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων:

Νομίζω θα βρεθεί μια χρυσή τομή. Χθες ήταν στη συνάντηση και ο κος Πέτσας, συζητήθηκαν κάποια πράγματα, δεν έχουνε οριστικοποιηθεί ακόμα. Νομίζω τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθούν αλλά νομίζω ότι το πνεύμα είναι ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ερωτηθείς για τα ποσά που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση προς κάποιες ομάδες:

Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, και γι’ αυτό λέω ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε πρόκληση από τη μια πλευρά αλλά ούτε και ναυάγιο από την άλλη δηλαδή να έχουμε προβλήματα στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Με αφορμή τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Αθλητισμού με τον Πρωθυπουργό:

Ήταν απρόσμενα γι’ μένα ενημερωμένος πάνω στα θέματα αθλητισμού, ήξερε δηλαδή μέχρι και λεπτομέρειες σε ορισμένα ζητήματα! Καλή έκπληξη αυτή κατά τη δική μου άποψη γιατι δείχνει έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρει και τι ζητάει.

Το βασικό ζήτημα είναι η λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Τη δεκαετία του ’80 ήταν η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, το στοίχημα τώρα είναι η λειτουργία των υφιστάμενων για να έχουνε χώρους προπόνησης οι αθλητές, να έχουν τους γυμναστές τους, να έχουνε τους προπονητές τους. Κι ο πρωθυπουργός είπε ότι στα θέματα των αποσπάσεων των καθηγητών της φυσικής αγωγής καθ’ ότι είμαστε μια ολυμπιακή χρονιά θα υπάρξει μια επιπλέον κατανόηση, όπως και σε μια μικρή αύξηση του προϋπολογισμού για τη γενική γραμματεία αθλητισμού εν όψει της ολυμπιακής χρονιάς. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε ότι «εντάξει μας ενδιαφέρουν οι ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο του 2020 αλλά μας ενδιαφέρει το Παρίσι 2024» δίνοντας μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική τις στερεές βάσεις που πρέπει να συνεχιστεί ο ελληνικός αθλητισμός για την ερχόμενη τετραετία.

Για τους αθλητικούς χώρους:

Πρέπει να υπάρξουν συνέργιες μεταξύ της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έτσι ώστε ο καθένας να κάνει το δικό του το κομμάτι όσο καλυτέρα μπορεί και να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα. Δηλαδή να έχουμε μεγιστοποίηση της διαθεσιμότητας αθλητικών χώρων για την ελληνική νεολαία κι όχι μόνο. Γιατι όπως μιλάμε για δια βίου μάθηση πρέπει να μιλάμε και για δια βίου μάθηση, δηλαδή η άθληση και ο μαζικός αθλητισμός πρέπει να διαπερνάει όλα τα στρώματα κι όλες τις ηλικίες. Οι συνέργιες λοιπόν αυτές μεταξύ πολιτείας, ιδιωτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωφελών ιδρυμάτων είναι κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε πολύ.

Αναφορικά με την κατασκευή γηπέδου για άτομα με αναπηρία:

Είναι πολύ σημαντικό η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου ατόμων με αναπηρία που δείχνει και μια κοινωνική ευαισθησία που πρέπει να υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο όμως δε θα μας κάνει να ξεχάσουμε, η δημιουργία αυτού του αθλητικού κέντρου, την προσβασιμότητα στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή