Μαυρωτάς: “Υπέρβαση η επιλογή του πρωθυπουργού, έκπληξη και για μένα”

Print Friendly, PDF & Email

Στον ArenaFM 89.4 φιλοξενήθηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του, στο μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει, ενώ δήλωσε έκπληκτος μετά την επιλογή του Πρωθυπουργό να τον θέσει ως νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

Αναλυτικά:

Αναφορικά με την μεγάλη και κοινή αποδοχή που λαμβάνει ο ίδιος για την επιλογή του ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: «Ο λόγος είναι ότι προέρχομαι από τον αθλητισμό. Τώρα αυτό που μένει είναι να αποδεχτεί και στο έργο. Ξέρω τον αθλητισμό από την μεριά του αθλητή και πιστεύω πολύ στο μοντέλο που πρέπει να βάζει τον αθλητή στο επίκεντρο, είτε είναι ερασιτέχνης, είτε ένα παιδί που ξεκινάει, είτε είναι συνταξιούχος που αθλείται για την καλύτερη ζωή του. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα, να αυξήσουμε τον αριθμό που κάνουμε, σε σχέση με τον αθλητισμό που καταναλώνουμε. Οι αρμοδιότητες μου θα είναι περισσότερο στο κομμάτι της ανάπτυξης του αθλητισμού, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του μαζικού αθλητισμού, πράγματα δηλαδή που έχω υπηρετήσει στην ζωή μου».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θα προσφέρω όπου μπορώ και όπου μου ζητηθεί. Το βασικό είναι ότι η πολιτεία θα πρέπει να βάζει τους βασικούς κανόνες και μετά να παίζει ένα ρόλο τοποτηρητή. Να είναι οι ίδιοι κανόνες για όλους, να υπάρχει αντικειμενικότητα, να μην υπάρχει κάποιος που θα κόβει τον δρόμο και αυτό είναι και το μεγάλο καθήκον της ελληνική πολιτείας».

Το όνομα σας δεν ακούστηκε καθόλου για την θέση, πως αντιδράσατε, το περιμένετε;

«Για μένα ήταν μια έκπληξη. Χρειάζεται τόλμη από έναν πρωθυπουργό για να κάνει αυτή την υπέρβαση, να τοποθετήσει δηλαδή κάποιον, που δεν είναι κομματικά ενταγμένος στο συγκεκριμένο κόμμα. Προφανώς εκτιμήθηκε η εμπειρία μου και το τι μπορώ να προσφέρω στον χώρο και η επιλογή δεν ήρθε για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις».

Πηγή: arenafm.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή