«Μαϊμού» διαιτητές ομολογούν πώς έστησαν αγώνες στην Κύπρο (vid)

Print Friendly, PDF & Email

Με τίτλο «Η κυπριακή εξαπάτηση» δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας (theblacksea.eu) αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου στήθηκαν φιλικοί αγώνες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό, δύο διαιτητές ομολογούν πως… έφτιαξαν διεθνείς αγώνες στην Κύπρο μεταξύ του 2016 και 2018. Πέντε από τους διαιτητές σε φιλικά ήταν παίκτες και ένας πρώην ποδοσφαιριστής που παρουσιάστηκε ως διαιτητής.

«Η υπόθεση συνδέεται με τον Έρικ Μάο, έναν Κινέζο πράκτορα και επενδυτή ποδοσφαίρου που φέρεται να εμπλέκεται σε ‘’φτιάξιμο’’ διεθνών αγώνων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος, πρώην ποδοσφαιριστής, Αλίν Στόικα, ο οποίος υποστήριξε πως ο λόγος που ενεπλάκη σε αυτή την ιστορία, ήταν για να βοηθήσει οικονομικά τον άρρωστο πατέρα του.

«Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 32 ύποπτα παιχνίδια, που συμπεριλάμβαναν ψεύτικους διαιτητές στις χρονιές 2016-2018. Όλα τα παιχνίδια διεξήχθησαν από εταιρεία που βασιζόταν στην Κύπρο. 15 ομάδες από Ρωσία, Πολωνία, Κύπρο, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες χώρες έλαβαν μέρος. Η Κουμπάν Κρασνοντάρ έχει συμμετοχή σε έξι παιχνίδια και η Βίσλα Πλοκ σε πέντε».

Ο Στόικα κάνει αναφορά και σε άλλους πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων και σε ένα Έλληνα μάνατζερ, εταιρεία από την Κύπρο, όπως και σε Ρουμάνους διαιτητές. Αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι συνεννοημένοι διαιτητές!

Ruch Chorzow - Gomel 2018 Cipru 2 Grigorovs (L), Erghelie (C), Viegas (R).png

Anji U21 - Zenit U21 2016 Cipru Alin Stoica (C), Adrian Udrea (R).png

The Fake Referees of Cyprus from Eastern Europe Stories on Vimeo.

Πηγή: omada.reporter

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή