Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα -Κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Μαραθώνα Αττικής, επί της οδού Σπηλαίου Πανός, το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο σημείο σπεύδει ο γγΠΠ Ν. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν άμεσα, ωστόσο λόγο της σοβαρότητας της κατάστασης, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Πλέον στο σημείο επιχειρούν: 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 Α/Φ και 3 Ε/Π. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα M.E.T.Π.E. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 48 πυροσβέστες.Συνδρομή παρέχουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Κοντά στην πυρκαγιά είναι θερμοκήπια και αγροικίες, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, αρμόδιος για πυροπροστασία, Γιώργος Λεπούρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι το 70% της φωτιάς ελέγχεται και δεν απειλούνται σπίτια, καθώς οι φλόγες καίνε κυρίως χαμηλή βλάστηση και η φορά της φωτιάς την οδηγεί σε έρημη έκταση που δεν έχει καύσιμη ύλη. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε!

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορία «5» – προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (10/8) σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προς ενημέρωση των πολιτών.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή