Μεγάλη φωτιά στην Ανάβυσσο της ανατολικής Αττικής, κοντά σε σπίτια

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από τις 17:00 το απόγευμα στην περιοχή της Αναβύσσου, στην ανατολική Αττική, όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα η εικόνα είναι λίγο καλύτερη στο νότιο μέτωπο της φωτιάς, που κινούνταν προς τη Σαρωνίδα. Η δεύτερη μεγάλη «αιχμή» της πυρκαγιάς είναι προς τα δυτικά και τον οικισμό Γαλανέικα, που βρίσκεται κοντά στην Παραλιακή.

Οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε διάσπαρτα σπίτια, αν και έως τώρα δεν έχει απειληθεί άμεσα κάποιο κτήριο.

Επί τόπου επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα και 20μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν έξι πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονίζει το έργο των υπόλοιπων δυνάμεων.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν επίσης εννιά εθελοντικά οχήματα και δώδεκα δημοτικά οχήματα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στη συμβολή των δρόμων Τενέδου και Ιόλης, κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί.

Οι άνεμοι είναι δυνατοί και κάνουμε ό,τι μπορούμε, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαρίλη. Τόνισε πως προτεραιότητα είναι να μην απειληθούν σπίτια.

Φόβους ότι αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι θα υπάρξει πρόβλημα στην κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας εξέφρασε στο σταθμό μας ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης.

Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Σημείωσε ότι το μέτωπο βρίσκεται στο λόφο της Σαρωνίδας.

Για μεγάλη φωτιά έκανε λόγο στο σταθμό μας ο Γιώργος Σωφρόνης, δήμαρχος Σαρωνικού.

Σημειώνεται πως ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται «πολύ υψηλός» τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης αύριο είναι πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών και σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Αρκαδία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή