Με απόφαση Αρείου Πάγου ο Ολυμπιακός πληρώνει το Δημόσιο για χρέη του Κοσκωτά

Print Friendly, PDF & Email

Mπορεί να χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια ωστόσο τελεσιδίκησε μια εκ των αγωγών που είχαν γίνει για τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει ο πρώην διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοσκωτάς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το aek365.org, με απόφαση του Αρείου Πάγου η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ καλείται να πληρώσει 11 εκατομμύρια ευρώ (10.918.292 ευρώ για την ακρίβεια) στο ελληνικό Δημόσιο για χρήματα που είχε υπεξαιρέσει ο τότε ιδιοκτήτης της, μέσω της Τράπεζας Κρήτης για να κάνει μεταγραφές στην ομάδα του Πειραιά.

Πρόκειται για ποσό που δεν είχε συμπεριληφθεί στη ρύθμιση που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το οποίο όμως με τους τόκους πήρε δραματική προσαύξηση, όπως επισημαίνει το εν λόγω Μέσο.

Ο Ολυμπιακός με διάφορους τρόπους εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα, ώστε να γλιτώσει την πληρωμή του, ωστόσο η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, τον υποχρεώνει πλέον να πληρώσει αυτή την οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο.

Το αρχικό ποσό που είχε υπεξαιρεθεί από τα ταμεία της Τράπεζας Κρήτης από τον Γιώργο Κοσκωτά και χρησιμοποιήθηκε για μεταγραφές του Ολυμπιακού ήταν 1.617.166, ωστόσο με τους τόκους τόσων ετών, εκτοξεύτηκε στα 10.918.292 ευρώ, που καλείται πια να πληρώσει η σημερινή διοίκηση των ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή