Με εισήγηση της ΔΕΑΒ αλλά όχι της αστυνομίας η απόφαση για τελικό χωρίς εισιτήρια!

Print Friendly, PDF & Email

Χωρίς απόφαση της αστυνομίας και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κανενός από τα εμπλεκόμενα μέρη πλην τη ΔΕΑΒ, ελήφθη η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, για τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, χωρίς εισιτήρια και επομένως χωρίς φιλάθλους.

Η απόφαση του υφυπουργού επικαλείται μόνο τη με αριθμ. πρωτ. 2214/06.05.2019 εισήγηση της Δ.Ε.Α.Β, και κανενός άλλου φορέα, ούτε καν της αστυνομίας, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι η απόφαση απαγόρευσης έκδοσης εισιτηρίων δεν βρήκε σύμφωνη ούτε την αστυνομία, ούτε βέβαια την ΕΠΟ και τις δύο ομάδες.

Η απόφαση αναφέρει ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφασίζει: “την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους φιλάθλους των ομάδων του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, ΠΑΕ ΑΕΚ & ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της 11ης Μαΐου 2019, στο ΟΑΚΑ, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, δεδομένου ότι υφίσταται βαρύ ιστορικό προηγούμενο ευρύτατης έντασης επεισοδίων βίας και αντιπαλότητας μεταξύ των οπαδών των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου έτους 2019, καθώς επίσης και ότι κατά την προηγούμενη κάθοδο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Αθήνα έλαβαν χώρα βαρειάς και εκτεταμένης έντασης επεισόδια βανδαλισμών και υλικών φθορών από αυτούς σε βάρος περιουσιών κατοίκων και δημοσίων εγκαταστάσεων. Κατά τα λοιπά για τη διεξαγωγή του αγώνα απαιτείται η συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για τους αθλούμενους, τους προσκεκλημένους και τα διαπιστευμένα μέλη των αντιπροσωπειών των ομάδων.»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή