“Με εντολή Γκιρτζίκη έμεναν εκτός διαιτητές, για να εξυπηρετηθούν άλλοι”

Print Friendly, PDF & Email

O πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport»

Αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στον τελικό του Βόλου με τα επεισόδια και τις φωνές της ΑΕΚ για το γκολ-οφσάιντ του Ενρικε, αλλά και για την αλλαγή πλεύσης του Παναθηναϊκού σχετικά με την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, τη συμμαχία ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και τη διαιτησία.

Για εκείνα που ακούγονται σχετικά με τους νέους χαλίφηδες: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω το εξής: Δεν είμαι με τους χαλίφηδες. Και αν κάποιοι θέλουν να είναι ή να γίνουν χαλίφηδες, ας το κάνουν χωρίς εμένα. Δεν σκοπεύω να αναλάβω την προεδρία της ΕΠΟ για να εξυπηρετώ συμφέροντα. Αυτά ας τα ξεχάσουν. Γνωρίζω ότι οι εκάστοτε πρόεδροι της ομοσπονδίας δέχονται τηλεφωνήματα και πιέσεις. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και δικό σου και εκείνου που το επιχειρεί. Πρέπει να ξέρουν, όμως, ότι δεν ενδίδω σε πιέσεις. Και να το βάλουν αυτό καλά στο μυαλό τους. Εκείνοι που τα λένε αυτά ας τον ονομάσουν. Ποιος είναι ο νέος χαλίφης; Υπάρχει κάποιος που διαφεντεύει; Το ζήτημα δεν είναι ποιος θέλει ή ποιος προσπαθεί να κάνει κουμάντο. Το θέμα είναι να πάμε μπροστά, να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και να επικρατούν ίσοι όροι για όλους».

Για τη διαιτησία: «Υπήρξαν λάθη της διαιτησίας και στο Κύπελλο και στα πλέι οφ. Πρέπει να διαχωρίζονται, όμως, τα λάθη, αν είναι από σκοπιμότητα, από αμέλεια ή από ανικανότητα. Δεν είναι όλα ίδια, υπάρχουν και τα ανθρώπινα λάθη. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα».

Για το αν θα επιδιώξει συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ομάδων: «Είναι από τα πρώτα που θα κοιτάξουμε να κάνουμε. Θέλω να γίνει ένας διάλογος με όλους τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ και όσους διευθύνουν τις ομάδες γύρω από το ίδιο τραπέζι… Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι χρειάζεται να γίνει μια νέα αρχή και πως μακροπρόθεσμα θα βγουν κερδισμένοι, τόσο οι ίδιοι όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι να διεξαχθεί πρωτάθλημα με ίσους όρους και ανοιχτά χαρτιά. Πρωτάθλημα και Κύπελλο με όρους ισονομίας και ισότητας».

Για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου και τις ευθύνες: «Ήμουν στον Βόλο, είδα το παιχνίδι και όλα όσα συνέβησαν δεν τιμούν κανέναν. Δεν υπήρχε περιφρούρηση έξω από το γήπεδο, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια. Ούτε περιφρούρηση στην πεζογέφυρα όπου υπήρξαν συμπλοκές οπαδών, ενώ δεν έγινε και ο απαραίτητος έλεγχος στις εισόδους του γηπέδου. Υπήρξε σαφής ευθύνη της Αστυνομίας και όχι μόνο.

Προφανώς οι ευθύνες βαρύνουν και τις ΠΑΕ. Έχουν ευθύνη ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, γιατί στο γήπεδο δεν πήγαν οικογένειες με παιδιά, πήγαν οργανωμένοι οπαδοί και απ΄ ό,τι διαβάζουμε ήταν και ξένοι ανάμεσά τους…».

Για τη διαιτησία του τελικού: «Ήταν οφσάιντ το γκολ. Κοιτάξτε, το θέμα της διαιτησίας πρέπει να λυθεί κεντρικά. Ο διαιτητής πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Αν ο κάθε διαιτητής επηρεάζεται από καταστάσεις, από παράγοντες ή παίζει υπό τον φόβο, δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις καταστάσεις μια και καλή. Διαφορετικά να πάμε όλοι σπίτια μας και να μην ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την ΚΕΔ , τις κινήσεις θα κάνει εφόσον αναλάβει την ΕΠΟ και την επαγγελματική διαιτησία: «Ναι, έχουν γίνει λάθη. Και επειδή είναι ακόμη σε εξέλιξη τα πλέι οφ, θα ήθελα οι διαιτητές να προσέξουν, να κλείσουν τα αυτιά τους και να έχουν όσο το δυνατόν πιο σωστές αποφάσεις.

Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και η ΚΕΔ θα κάνει τη δική της. Δεν θα παρεμβαίνει κανείς και τα όποια λάθη της θα πρέπει να τα διορθώνει άμεσα η ίδια. Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, όπως για παράδειγμα, επί διοίκησης Γκιρτζίκη, όπου κατ΄ εντολήν του προέδρου έμεναν εκτός ικανοί διαιτητές, για να εξυπηρετηθούν κάποιοι άλλοι. Στο εξής θα σφυρίζει όποιος είναι ικανός.

Είμαι αντίθετος σε αυτό (σ.σ. επαγγελματική διαιτησία). Είναι μια καραμέλα που πρέπει να τελειώνει. Ο διαιτητής δεν πληρώνεται για να κάνει τη δουλειά του; Το ζήτημα είναι ή θα έχεις εμπιστοσύνη σε αυτούς που σφυρίζουν ή όχι».

Για τον Παναθηναϊκό που απέσυρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του: «Είχα μιλήσει με τον κ. Παναγόπουλο και στήριζε αυτήν την προσπάθεια. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός, μετά τα ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, δεν συμμετέχει, δεν είναι μαζί μας. Μακάρι να επιστρέψει, εγώ είμαι ανοιχτός, είμαι άνθρωπος του διαλόγου, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό».

Για το αν υπήρξε από την πλευρά του κάποια προσέγγιση με τον Παναθηναϊκό: «Όχι. Είναι θέμα του Παναθηναϊκού τι θέλει να κάνει».

Για το αν παραμένει το κοινό μέτωπο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Ναι».

Για το πόσες Ενώσεις έχει στο πλευρό του: «Είναι 34 Ενώσεις, συν 2 που δεν μπορούσαν να παραστούν στην πρόσφατη συνάντηση στον Βόλο, αλλά μίλησα με τους ανθρώπους, ήταν δικαιολογημένη η απουσία τους. Έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία, που πάρα πολύ δύσκολα ανατρέπεται. Είναι αρραγής, ενωμένη και αποτελεί μονόδρομο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή