Με Πιλάβιο ξεκίνησε η δίκη για τη “συμμορία”, καταθέτουν στις 3/2 Αλαφούζος,Μελισσανίδης

Print Friendly, PDF & Email

Με απόντες τους 21 από τους 28 κατηγορούμενους και τους 17 από τους 27 μάρτυρες ξεκίνησε, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έπειτα από δύο διακοπές και μία αναβολή,  η δίκη με τις κατηγορίες της αλλοίωσης αποτελέσματων ποδοσφαιρικών αγώνων και κατά περίπτωση για οκτώ από τους κατηγορούμενους της σύστασης συμμορίας στο ποδόσφαιρο, που αφορά την περίοδο 2012 – 2015.

Από τους 28 κατηγορούμενους, παρόντες είναι οι κ.κ. Σαρρής, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου, Προύτζος, Μπριάκος, Δούρος και Ηλίας Σπάθας. Από δικηγόρο εκπροσωπείται ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Πειραιά, Β. Μαρινάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει και τις δύο κατηγορίες.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τον Φεβρουάριο για τον οποίο προβλέπονται έξι συνεδριάσεις, στις 3, 5, 7, 13, 19 και 27.

Από τους μάρτυρες, εκτός του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, παρόντες οι Καλαϊτζίδης, Βασάρας, Γκαγκάτσης, Γεωργέας, Κωνσταντινέας, Τσιαμούρα και Παναγόπουλος. Απόντες είναι οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Αλέξης Κούγιας, Κυριάκος Θωμαίδης, που μέσω εκπροσώπων τους, δήλωσαν ότι, θα προσέλθουν, γιά να καταθέσουν όποτε ορίσει το δικαστήριο.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τον Φεβρουάριο για τον οποίο προβλέπονται έξι συνεδριάσεις, στις 3, 5, 7, 13, 19 και 27 Φεβρουαρίου.

Όπως ειπώθηκε από την πρόεδρο, oι Γ. Αλαφούζος, Δ. Μελισσανίδης, μαζί με τον Τάκη Φύσσα θα καταθέσουν τη Δευτέρα 3/2.

Η κατάθεση Πιλάβιου

Απόντων μαρτύρων, ο εισαγγελέας της έδρας Χάρης Λακαφώσης πρότεινε να προηγηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος (έως Οκτώβριο του 2012), που ήταν παρών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την άποψη του εισαγγελέα, παρά το γεγονός ότι, ο κ. Πιλάβιος είπε ότι, “σηκώθηκε από το κρεββάτι και ήρθε, για να μάθει ποιά ημερα θα κατέθετε βάσει του σχεδιαγράμματος μαρτύρων, που είχε προαναγγείλει στην προηγούμενη δικάσιμο η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις τις Προέδρου του δικαστηρίου κας Τσαμαδιά ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε: «Θυμάμαι ότι υπήρχαν κάποια τηλεφωνήματα αλλά δεν θυμάμαι αν συνεδρίασε η ΚΕΔ στις 13/8 του 2012 (σ.σ. για εκείνη τη συνεδρίαση είχαν γίνει οι καταγγελίες από τον Χρήστο Σάββα) για να βγάλει τους πίνακες. Το πρώτο μου μέλημα εμένα ήταν οι εκλογές που ακολουθούσαν.

Ο κ. Κούγιας είχε έρθει εκείνο το καλοκαίρι και μου είχε πει ότι τον αδικεί η διαιτησία και εγώ θέλω να ανέβει η Καλλονή. Λέει πολλά που δεν ισχύουν, μου έλεγε ονόματα διαιτητών “αυτό μου αρέσει, αυτό δεν μου αρέσει”.

Πιστεύετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ή και πριν το 2012 δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα;

Κάθε καλοκαίρι ο πρόεδρος και το ΔΣ κρίνεται στη γενική συνέλευση. Το 2012 είχα παρατηρήσει μια δυσαρέσκεια στο πρόσωπο μου και στη γενική συνέλευση ενώ ο οικονομικός απολογισμός είχε περάσει με 55-0 ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με 32. Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που παίρνει 32 ψήφους, πρέπει να φύγει. Εκεί είπα “τέλος, έκλεισα”. Το τι ψήφισαν, γιατί ψήφισαν δεν το ξέρω. Δεν ήθελα να μείνω άλλα τέσσερα χρόνια στην ΕΠΟ, ήθελα να παω στην ΟΥΕΦΑ.

Δεν έχω κανένα λόγο να φοβάμαι. Συμμαχίες στο ποδόσφαιρο, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θυμάμαι μια ατάκα του συγχωρεμένου του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη που είχε μπει σε ένα συμβούλιο και είχε πει “παιδιά σήμερα τι συμμαχία έχουμε;” Αναφέρομαι σε συμμαχίες παραγόντων».

Λακαφώσης (Εισαγγελέας έδρας): Ήσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο και ακούω ότι δεν θυμάστε τίποτα από όλα αυτά…

Πιλάβιος: «Αντιδράσεις υπήρχαν. Εμπιστοσύνη υπήρχε στη διαιτησία. Αν ένας διαιτητής δεν ήταν καλός, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ο πρόεδρος της ΚΕΔ».

Λακαφώσης: Υπήρχαν περιπτώσεις που να είχατε δει μεροληπτικές στάσεις υπέρ διαιτητών;

Πιλάβιος: «Μεροληπτικά, να είναι ένας διαιτητής χάλια την μία αγωνιστική και να παίξει την επόμενη, όχι. Υπήρχε μια δυσκολία στην κατάρτιση των πινάκων. Δεν θυμάμαι την επιστολή Βασάρα με τις καταγγελίες.

Είμαι δικηγόρος από το 2000, έχω γραφείο με 4 άτομα στην Αθήνα, δεν διαπραγματεύτηκα τίποτα για να μη συνεχίσω στην ΕΠΟ. Η απάντηση μου είναι φυσικά αρνητική και κάθετα αρνητική. Τι δύναμη είχε ο Πιλάβιος το 2012, χωρίς κανέναν από πίσω, να παω να βάλω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Πιθανόν το 32 στη ΓΣ να διαμορφώθηκε για να εξαναγκαστώ να μην συνεχίσω στην ΕΠΟ.”

Για τη συνομιλία Μαρινάκη-Μώραλη, είπε: «Δεν ξέρω τι λένε για μένα. Εεμένα είναι φίλος μου ο Θεοδωρίδης».

Τι σχέση είχατε με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη; «Φίλος μου…».

Τι λόγο είχε ο φίλος σας Θεοδωρίδης να μιλάει για την επανεκλογή σας με τον Μαρινάκη; «Δεν ξέρω μπορεί να μιλούσαν γενικά…».

Λακαφώσης: “Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια έχετε λόγο, να φοβάστε;”.

Πιλάβιος: Οχι. Αν και ακόμη συνεχίζω να λαμβάνω απειλητικά μηνύματα από Ηρακλειδείς.

Λακαφώσης: Εχετε λόγο να ανησυχείτε;

Πιλάβιος: Οχι.

Λακαφώσης:Είχε υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι σχετικό, γιά τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ, ή γιά τον τρόπο επιλογής των διαιτητών; Είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο τότε, με χιλιάδες αναφορές σε ιστοσελίδες. Δεν θυμάστε?

Πιλάβιος: Εχουν περάσει τόσα χρόνια.. Δεν μπορώ να θυμάμαι.
Εισαγγελέας: Είχε υποπέσει στην αντίληψη σας κάτι, γιά τον πίνακα κατάρτισης των διαιτητών;

Πιλάβιος: Μετά το καλοκαίρι του Euro ήμουνα σε αποδόμηση. Εφευγα..

Εισαγγελέας: Είσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ και σήμερα αυτό, που ακούω ειναι δεν θυμάμαι, δεν θυμάμαι τιποτα…

Πιλάβιος: «Όλοι θέλουν κάποιον για πρόεδρο στην ΕΠΟ. Δεν έχω κάποιο στοιχείο για συμφωνία κάποιων σε ότι αφορά διαιτητές. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε έγγραφη διαμαρτυρία για τους πίνακες του 2012. Ο Σπάθας έπρεπε να είναι στους πίνακες, πολύ καλός διαιτητής. Είχαν κάποιες αντιρρήσεις, θυμάμαι τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα με τον Άρη, με είχε πάρει τηλέφωνο και ο κύριος Ζαγοράκης και σε ένα παιχνίδι ΠΑΟ – ΑΕΚ που υπήρχαν αντιρρήσεις από τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Αδίκως κατηγορείται για αυτά τα δύο ματς που δεν είναι στο βούλευμα. δεν γνωρίζω αν υπήρχαν ύποπτα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ για τον Σπάθα, μετά το 2012. Μέχρι το 2012 δεν υπήρχαν. Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρχε οποιαδήποτε ανάμειξη του Σπάθα σε χειραγώγηση αγώνων…».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή