Με την απολογία του Τσακογιάννη συνεχίστηκε η δίκη για το «Koriopolis»

Print Friendly, PDF & Email

Η δίκη για τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008-11 συνεχίστηκε τη Δευτέρα (18/9) με την απολογία του Γιώργου Τσακογιάννη, που είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων της υπόθεσης.

Ο άλλοτε ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων:

«Όσα χρόνια ήμουν στην Ηλιούπολη, δεν είχαμε κανένα χρέος, δεν είχαμε ούτε μία προσφυγή, δεν είχαμε πλαστές ενημερότητες και τέτοια που είχαν άλλοι.

Όταν ασχολήθηκε ο Κούγιας με την Παναχαϊκή, δημιουργήθηκε μια αντιπαλότητα, διότι διεκδικούσαμε την άνοδο από την Γ’ στη Β’. Έκανε καταγγελίες, έβγαζε ανακοινώσεις, πέταγε λάσπη.

Ο Κούγιας που έκανε τις καταγγελίες, τιμωρήθηκε για δωροδοκία από τον δικαστή που πριν του έπλεκε το εγκώμιο και μετά, αφού τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή, τον έβριζε.

Πολλές συνομιλίες μου είναι κομμένες και άλλες δεν υπάρχουν καθόλου.

Οι στοιχηματζήδες χτίζουν μύθους. Η Ηλιούπολη δεν έμπαινε ποτέ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εγώ κατά καιρούς έπαιζα στοίχημα και τυχερά παιχνίδια.

Η αθλητική δικαιοσύνη βρήκε εξιλαστήρια θύματα. Όποιος είχε μέσο, αθωωνόταν! Στην αθλητική δικαιοσύνη, ότι έλεγε ο Κούγιας ήταν θέσφατο.

Το όπλο το είχα για την προστασία μου και την προστασία της οικογένειάς μου. Γιατί είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονίες, για τις οποίες απαλλάχθηκα με βούλευμα, αλλά κάποιοι μπορεί να πίστευαν άλλα».

Ερωτηθείς ο Τσακογιάννης για το περιβόητο ματς με τον Λεβαδειακό, που έληξε 2-4 με ανατροπή, είπε πως έφταιγε ο αέρας: «Είχε δυνατό αέρα στο δεύτερο ημίχρονο τον είχαμε κόντρα. Ο Νικολόπουλος που κατηγορείται για την απόδοσή του ήταν σε κακή μέρα. Δεν ήταν ηθελημένα όσα έκανε. Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον Κομπότη πριν το ματς».

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (18/9) απολογήθηκε και ο γνωστός μπουκ Βασίλης Καρακούλιας, ο οποίος είχε προφυλακιστεί.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (21/9). Σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις αναμένεται να απολογηθούν μεταξύ άλλων και οι πρόεδροι του Αστέρα Τρίπολης και του Λεβαδειακού, Γιώργος Μποροβήλος και Γιάννης Κομπότης αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή