Με το άρθρο που προβλέπει αφαίρεση βαθμών κλήθηκε ο ΟΣΦΠ για τα επεισόδια στην Πάτρα

Print Friendly, PDF & Email

Όπως αναμενόταν η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε για την Πέμπτη 8/11 σε απολογία τον Ολυμπιακό με το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ποινή της αφαίρεσης βαθμών.

Πρόκειται για το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα, με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, σημειώνονται τα εξής:

«β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαίκή στο Παμπελοποννησιακό. Μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση του σταδίου που καταγράφει τις ζημιές και η έκθεση της αστυνομίας.

Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει εφόσον κριθέι ένοχος και εφόσον του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών η ποινή αυτή να ισχύσει για της φάση των ομίλων του κυπέλλου και όχι για το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή