«Με το VAR θα απομακρυνθεί οποιαδήποτε σκιά από το ποδόσφαιρο»

Print Friendly, PDF & Email

Για την είσοδο του συστήματος VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Μιχάλης Κουκουλάκης ως επικεφαλής του σχετικού τμήματος της ΚΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι έτσι θα «απομακρυνθεί οποιαδήποτε σκιά», ενώ τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα… μαξιλαράκι για τους διαιτητές, οι οποίοι και θα απαλλαγούν από το άγχος

«Με τη λειτουργία του VAR περιμένουμε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να έχουμε δίκαιο και ελκυστικό παιχνίδι και ευελπιστούμε ότι θα απομακρυνθεί οποιαδήποτε σκιά υπάρχει πάνω από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν επιπλέον… μάτι για τη λήψη της σωστής απόφασης. Οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να γυρίζουν τον χρόνο πίσω, ενώ πριν αυτή η πολυτέλεια δεν υπήρχε. Πρακτικά αυτό θα τους βοηθήσει να πάρουν τη σωστή απόφαση κατά την άποψή τους. Το βίντεο θα τους απαλλάξει από το άγχος και σε έναν βαθμό θα είναι το… μαξιλαράκι τους όταν εξελίσσεται μία φάση που είναι αμφισβητούμενη. Ο διαιτητής θέλει να είναι δίκαιος και η τεχνολογία θα περιορίσει στο ελάχιστο τη λήψη λανθασμένης απόφασης.

Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον διαιτητή και όχι στον διαχειριστή του βίντεο. Ο διαιτητής ήταν, είναι και θα είναι ο άρχοντας του αγώνας, αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις. Ο διαχειριστής του VAR προτείνει και δεν αποφασίζει, ενώ ο διαιτητής δεν μπορεί να κρυφτεί. Δική του είναι η απόφαση για την εξέλιξη του αγώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουκουλάκης στην εφημερίδα Documento.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή