Μπάχαλο με το VAR στην Ισπανία, μέτρησαν γκολ ενώ το πλάνο έδειχνε οφσάιντ!

Print Friendly, PDF & Email

Το σκάνδαλο με το VAR στο ισπανικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό να περνάει στην αντεπίθεση μετά την καταγγελία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Όλα ξεκίνησαν από το γκολ της Βαλένθια επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, που το VAR έδειξε ότι το γκολ ήταν κανονικό, ενώ το κανάλι που μετέδιδε το ματς έδειξε ότι στη φάση υπήρχε οφσάιντ.

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να καταγγείλει τη Mediapro για παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού, ωστόσο της… γύρισε μπούμερανγκ.

Κι αυτό γιατί η Mediapro δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται στο δωμάτιο του VAR να μπαίνουν διάφορα πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο υπεύθυνος του VAR από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Αντόνιο Γάτο.

1

Επίσης, σε άλλη φωτογραφία που βγήκε στη δημοσιότητα, ο διαιτητής του VAR φαίνεται να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Επίσης, όπως υποστηρίζουν, χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά για να φτάσει στις οθόνες η εικόνα του VAR.

Όλες αυτές οι καταγγελίες προκάλεσαν σάλο στην Ισπανία, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία από την πλευρά της να σπεύδει να δώσει απαντήσεις σε κάθε μία από τις κατηγορίες που της προσάπτουν.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση να δώσει εικόνα του VAR, υποστήριξε πως δεν ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα όπως ισχυρίστηκε η Mediapro, ενώ για τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα από την αίθουσα VAR, ανέφερε πως «η χρήση του κινητού είναι δυνατή αν κριθεί αναγκαίο για να υπάρχει back up ώστε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τον διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο».

Απάντησε ωστόσο και στις κατηγορίες περί εισβολής και παραμονής ατόμων στην αίθουσα VAR, λέγοντας πως βάσει πρωτοκόλλου δεν επιτρέπεται να μπει κάποιος στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του αγώνα πλην του διαιτητή VAR, του βοηθού του και του τεχνικού, παρά μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας μεταξύ των δύο ημιχρόνων.

2

3

Πηγή: alphanews.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή