Μπέος: «Ακόμα και το Τζιμπουτί έχει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά»

Print Friendly, PDF & Email

Το παρών στο Δ.Σ. της Super League έδωσε την Τρίτη (28/5) ο Αχιλλέας Μπέος μαζί με τον πρόεδρο του ΝΠΣ Βόλος κ. Σπυριδόπουλο και με αφορμή αυτήν την παρουσία του μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν βρέθηκε στα γραφεία της Λίγκας ως εκπρόσωπος της ομάδας και πως αποχώρησε μετά από την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Βόλου έκανε τη διαπίστωση ότι άπαντες στον συνεταιρισμό «κοιτάνε την πάρτη τους» κι ότι το μόνο που ενδιαφέρει τις μεγάλες ομάδες είναι να περνάει το δικό τους και το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρότασή του να γίνεται κάθε χρόνο ο τελικός του Κυπέλλου στην επαρχία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα του χρόνου με τα πλέι-οφ.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου μίλησε:

Για την παρουσία του στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας: «Δε βρέθηκα εκεί ως εκπρόσωπος της ομάδας. Εκπρόσωπος ήταν ο πρόεδρος, ο κ. Σπυριδόπουλος. Εγώ παραβρέθηκα, πήρα τον λόγο να εκφράσω κάποια θέματα και αποχώρησα και θα σκεφτώ αν θα ξαναπάω. Όλοι αυτοί μαζεύονται εκεί για να περνάνε την ώρα τους. Εμείς το 2006 πήραμε μια μεγάλη απόφαση μαζί με τον Ντέμη, τον Τζίγκερ και τον Πανόπουλο να αλλάξουμε τα δρώμενα του ποδοσφαίρου για χάρη του προϊόντος. Δημιουργήσαμε έναν συνεταιρισμό και τώρα έχει χρέη. Ακόμα και το Τζιμπουτί έχει κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά. Εκεί μέσα κοιτάει ο καθένας την πάρτη του. Η συζήτηση είναι αν η πρόταση της κάθε μεγάλης ομάδας θα περάσει και σε ποιανού μεγάλου θα περάσει το δικό του».

Για την πρότασή του να γίνεται ο τελικός Κυπέλλου στην επαρχία: «Κάνανε τελικό κεκλεισμένων των θυρών και πλακώθηκαν πάλι. Εμένα η τοποθέτησή μου ήταν ξεκάθαρη. Με ρώτησαν γιατί να πάνε σε έναν τελικό στην επαρχία και πώς θα κουβαλήσουν τόσο κόσμο. Και λέω εγώ, γιατί πρέπει να τον κουβαλήσουν; Το να παιχτεί ένας τελικός στην επαρχία ακόμα και με 10.000 κόσμο δεν είναι κακό. Είναι προτιμότερο από το παίζεται ο τελικός σε ένα άδειο ΟΑΚΑ.

Για τον τελικό αποφασίζει η ΕΠΟ. Η Σούπερ Λίγκα έκανε μια εισήγηση. Ο κ. Φούσεκ μπορεί να έχει άποψη για άλλα θέματα. Να επιτρέψει όμως στους υπόλοιπους να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα. Εγώ πιστεύω ότι επειδή το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι χρειάζονται τομές. Επειδή η επαρχία διψάει για ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται στην επαρχία».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα νοσεί. Πρέπει να κάτσουν όλοι κάτω, είτε κυβέρνηση, είτε αξιωματούχοι, να καταθέσουν προτάσεις. Εγώ προσωπικά έχω πολλές να καταθέσω. Αλλά αν δεν έχουμε, μπορούμε να πάρουμε από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και άλλες χώρες.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τις 30 ομάδες. Είχε βγει ένα σχετικό πόρισμα και από μελέτη της Deloitte. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι, αλλά πρέπει να θέλουν οι μεγάλοι. Δυστυχώς όμως οι μεγάλοι ενδιαφέρονται μόνο για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ τους είπα να αφήσουμε στην άκρη τις μεγάλες ομάδες και να δούμε οι άλλοι πώς θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Πλειοψηφία είμαστε, να κάνουμε προτάσεις, να ξεκινήσουμε από κάπου».

Για τη διεξαγωγή πλέι-οφ από του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα: «Καλά είναι τα πλέι-οφ, θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως και ο 7ος και ο 8ος να έχει κάποιο κίνητρο για να υπάρχει αξιοπιστία και να μη βλέπουμε πράγματα τα οποία δεν αρέσουν σε κανέναν».

Για την επιτήρηση των διεθνών συνομοσπονδιών στην ΕΠΟ: «Εγώ θεωρώ ότι η επιτήρηση της FIFA και της UEFA δεν είναι κάτι κομψό, ενώ αμείβονται και πλουσιοπάροχα από την ΕΠΟ. Υπάρχουν Έλληνες παράγοντες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Οπως και να ‘χει, ελπίζω να είναι η τελευταία χρονιά, να τελειώσει αυτό το πανηγύρι και να ξαναπάρουν οι Έλληνες παράγοντες το ποδόσφαιρο στα χέρια τους».

Για τη Σούπερ Λίγκα της νέας σεζόν: «Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και ότι θα συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιπες ομάδες πλην των μεγάλων που έχουν αγωνιστεί όλες στις χαμηλότερες κατηγορίες ότι όλα ξεκινάνε από κάτω προς τα πάνω».

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή