Μπέος: “Σεκιουριτάδες του Καραπαπά απείλησαν εμένα και την οικογένειά μου”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αχιλλέας Μπέος μετά το τέλος του αγώνα του Βόλου με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Κώστα Καραπαπά, με συνέπεια να αποβληθούν και οι δύο από τον διαιτητή Φωτιά.

Ο δήμαρχος Βόλου εξήγησε πως δηλώθηκε διερμηνέας διότι γνωρίζει πέντε γλώσσες. Σε ό,τι αφορά στο επεισόδιο με τον Καπαραπά, όπου παραλίγο οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια τόνισε πως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να μπαίνει σε όλα τα γήπεδα “να βρίζει μάνες” και να μην του μιλάει κανένας.

Μάλιστα, ο Μπέος προχώρησε σε καταγγελία υποστηρίζοντας πως άνδρες της ασφάλειας του Καραπαπά απείλησαν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο, γιατί η εικόνα αυτή έπαιξε παντού, τον λόγο που ήμουν στο φύλλο αγώνος. Να ξέρει ο κόσμος για όσους δεν γνωρίζουν ότι γνωρίζω πέντε γλώσσες. Ως εκ τούτου μου ζητήθηκε κάποια στιγμή να γίνω διερμηνέας και να εξηγήσω, πιθανόν να κάνω explain, μετάφραση. Όμως θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο και την οικογένειά μου για την εικόνα αυτή η οποία παρουσιάστηκε σε μία επίθεση του κου Καραπαπά, απέναντι στο διαιτητικό τρίο, που ετσιθελικά μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ ότι κάποια στιγμή αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Να ξέρουν όλοι ότι στην Ελλάδα δεν είναι όλοι υπάλληλοι ενός συστήματος και μιας σαπίλας. Υπάρχει και αξιοπρέπεια. Εδώ στον Βόλο εμείς έχουμε περίσσια αξιοπρέπεια. Ως εκ τούτου αντέδρασα ως άνθρωπος, ως δήμαρχος, γιατί δεν μπορεί ο κ. Καραπαπάς να μπαίνει σε όλα τα γήπεδα, να κάνει ό,τι θέλει, να βρίζει μάνες και να μην του μιλάει κανένας. Γι’ αυτόν τον λόγο αντέδρασα.

Θα κάνω και μία δήλωση που θα πρέπει να απασχολήσει πάνω απ’ όλα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατ’ επέκταση την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα εγώ με την είσοδό μου στον αγωνιστικό χώρο απειλήθηκα, και η οικογένειά μου κι εγώ. Από τους σεκιουριτάδες αν θέλετε ή ανθρώπους ασφαλείας του κου Καραπαπά. Εάν λοιπόν νομίζουν αυτοί ότι εγώ στα 60 μου χρόνια θα κυκλοφορήσω με μπράβους είναι γελασμένοι. Εγώ έχω μάθει και θα συνεχίσω να ζω ελεύθερα. Αν θεωρεί η Εισαγγελία και ο Άρειος Πάγος ότι μπορούν να επιτρέπουν σε ένα μάτσο τραμπούκους να απειλούν και να εκβιάζουν, εγώ δεν εκβιάζομαι. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλές γιορτές καλό Πάσχα (σ.σ. αυτό δήλωσε κατά λέξη) σε όλον τον κόσμο και συγχαρητήρια στα παλικάρια του Βόλου που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό και διεκδίκησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό που τους άξιζε. Και σίγουρα τους άξιζε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία».

Για τη μη διάθεση εισιτηρίων σε φιλάθλους του Ολυμπιακού:
«Καταρχήν δεν είναι δική μου απόφαση. Εγώ μιλάω για τον εαυτό μου. Είναι απόφαση της ΠΑΕ Βόλος και θα πρέπει να τη σεβαστούν όλοι. Όμως για όσους δεν ξέρουν και δεν πληροφορήθηκαν, στον πρώτο αγώνα… Γιατί πραγματικά και το λέω όχι με ειρωνεία, ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος οργανισμός, μια τεράστια ομάδα, με πολλούς τίτλους και χιλιάδες κόσμου. Όμως οι μεγάλες ομάδες έχουν και αρχές και δεν μπορούν να διασύρονται. Ο Βόλος λοιπόν στο πρώτο παιχνίδι ζήτησε 10 προσκλήσεις και αν δεν υπήρχαν δέκα εισιτήρια να τα πληρώσει για να εξυπηρετήσει παιδιά και γυναίκες ποδοσφαιριστών και μελών του ΔΣ. Και δεν τα δώσανε. Αν αυτοί δεν δώσανε 10 εισιτήρια ο Βόλος γιατί να δώσει χιλιάδες εισιτήρια; Στη ζωή υπάρχουν αξίες και αξιοπρέπεια. Ήθος. Δεν πουλιούνται όλα και όλα δεν έχουν μια τιμή. Εμείς πάνω από την αξιοπρέπεια δεν βάζουμε τίποτα».

Για τη σχέση του με τον ΝΠΣ Βόλος αλλά και για τον Κώστα Καραπαπά:
«Στον πάγκο καταρχήν αν παρατηρήσατε δεν κάθισα. Μπήκα γιατί μου ζητήθηκε ως διερμηνέας να πω αυτά που πρέπει να πω στην ομιλία του προπονητή. Γιατί εκτός από γαλλικά ξέρω και αγγλικά και ισπανικά. Μίλησα και έφυγα. Στον πάγκο δεν κάθισα. Αναγκάστηκα να μπω γιατί είναι αίσχος να μπαίνει ένας Καραπαπάς να μην του μιλάει κανένας, να λέει ό,τι θέλει, να κάνει ότι γουστάρει, να απειλεί, να εκβιάζει… Αυτή είναι η εικόνα; Ντροπή… Αντέδρασα εγώ. Εύχομαι αυτό να είναι ένα παράδειγμα ώστε ο κ. Καραπαπάς να κάνει αυτό που αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα. Να δέχεται την ήττα, την ισοπαλία αλλά και τις περισσότερες φορές που κερδίζει. Εύχομαι ο Ολυμπιακός ό,το καλύτερο και παράγοντες και νταλαβερτζήδες σαν τον κο Καραπαπά να απομακρυνθούν γιατί δεν ταιριάζει σε μία ομάδα. Στα 60 μου χρόνια πρώτη φορά έφαγα κόκκινη κάρτα. Συγγνώμη!».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή