Μπαταγιάννης: “Στο ποδόσφαιρο αν πας κατηγορούμενος χάνεις τη θέση και την περιουσία σου”

Print Friendly, PDF & Email

Στην ακρόαση των φορέων, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, έδωσε το παρών, ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης, το πρωί της Πέμπτης (28/2).

Ο πρόεδρος της Super League, ανέλυσε τις αντιρρήσεις του συνεταιρισμού για το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι: «Έχουμε στείλει εγγράφως τις αντιρρήσεις αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα κωλύματα των μελών των Δ.Σ., ζητώντας να υπάρχουν όταν υφίστανται τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και όχι παραπομπή σε δίκη.

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είπε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στην ΕΕΑ αρκεί να κινείται στα πλαίσια που θα ορίζει ο νόμος. Η ΕΕΑ αφού να δίνει προθεσμία 30 ημερών στην ΠΑΕ για την αντικατάσταση του μέλους που έχει κόλλημα, στη συνέχεια να συντάσσει πόρισμα».

Επίσης, εξέφρασε αντιρρήσεις για τα κωλύματα των μετόχων που θα πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές τους, επικαλούμενος και τις πρόσφατες αθωωτικές αποφάσεις του Koriopolis. «Πως θα πάρουν τις μετοχές τους πίσω μετά αν αθωώνονται. Έτσι οδηγούνται να δίνουν τις μετοχές τους σε εικονικούς αγοραστές. Καλύτερα είναι να ψάχνεις τον κανονικό μέτοχο, παρά τους μπροστινούς, τους εικονικούς μετόχους, τους αχυράνθρωπους».

Για το πιστοποιητικό της ΕΕΑ, τόνισε: «Προσκρούει στον κανονισμό της αδειοδότησης της ΕΠΟ. Σε περίπτωση περί μη άδειας δεν προβλέπεται μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά αφαίρεση βαθμών, περιορισμός μεταγραφών και πρόστιμο.

Χρονολογικά προηγείται η αδειοδότηση της ΕΠΟ ενώ η διαδικασία της ΕΕΑ έπεται. Θα πρέπει ή να αλλάξει χρονολογικά η διαδικασία της ΕΕΑ ή να μην είναι απαραίτητη η άδεια για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Θα μπορούσε να ελέγχει για παράδειγμα το μετοχολόγιο των ομάδων και η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 20/3 και να αποτελεί προϋπόθεση λήψης άδειας από την ΕΠΟ».

Επιπλέον, ανέφερε: «Σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον θέλουμε τον έλεγχο, ξέρει ο κ. Υπουργός πόσο έχουμε δεχθεί τους ελέγχους, να μην πλανάται η αντίληψη ότι δεν θέλουμε τον έλεγχο. Πιο πολύ ελεγχόμαστε παρά παίζουμε».

Τέλος, χαρακτήρισε εξοντωτικά τα διοικητικά πρόστιμα από τη στιγμή που υπάρχουν πρόστιμα για τις ίδιες υποθέσεις από τα πειθαρχικά δικαστήρια.

Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της Super League είπε: “Το πιστοποιητικό της ΕΕΑ να μην αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής ομάδας στο πρωτάθλημα. Γίνεται προηγούμενος έλεγχος από την ΕΠΟ. Στο νομικό μας πολιτισμός κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να αποδειχθεί, εκτός αν στο ποδόσφαιρο θέλουμε να πούμε ότι αν πας κατηγορούμενος χάνεις τη θέση του και την περιουσία σου. Είναι στρέβλωση του προηγούμενου νόμου και του προηγούμενου υπουργού. Τα πρόστιμα τα πληρώνουμε στην ΕΠΟ. Δεν θα πληρώνουμε και την πολιτεία. Παίρνουμε πέντε και δίνουμε 15”!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή