Μπαταγιάννης: «Υπάρχει θέμα με τη διαιτησία, αρμοδιότητα της ΕΠΟ να το λύσει»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Fair Play 96,1 FM» αναφέρθηκε στις διενέξεις των ισχυρών ανδρών των μεγάλων ΠΑΕ, στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, στα τηλεοπτικά δικαιώματα, στη ρίψη φωτοβολίδας στο Πανιώνιος – ΠΑΟΚ και στη διαιτησία.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέχρι πρότινος υπήρχαν ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Όσον αφορά τη μειωμένη προσέλευση φιλάθλων στις δύο πρώτες αγωνιστικές, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα. Παράλληλα, γίνεται κάποια προσπάθεια για να εξωραϊστούν πολλά γήπεδα και ο αγωνιστικός χώρος τους».

Για το θλιβερό επεισόδιο με τη ρίψη φωτοβολίδας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης: «Δεν το γνωρίζω το γεγονός για την απουσία καμερών. Ως γεγονός, όμως, είναι κάτι πολύ θλιβερό και κατακριτέο και δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει. Ο ΠΑΟΚ κέρδιζε και δεν υπήρχε καμία ένταση εκείνη τη στιγμή. Περιμένουμε τον ΠΑΟΚ σαν υπεύθυνη ΠΑΕ να κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει».

Για τη διαιτησία: «Υπάρχει ένα θέμα με τη διαιτησία, όμως είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ λέει ότι είναι της ΟΥΕΦΑ, παίζουμε την… κολοκυθιά. Το ζήτημα είναι ότι η υπόθεση πρέπει να λυθεί. Όσον αφορά τους ξένους διαιτητές, είναι μία απόφαση που πρέπει να τη δεχθείς εφόσον παρθεί. Η Λίγκα έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες στα θέματα της διαιτησίας».

Για τους αθλητικούς δικαστές: «Περιμένουμε να οριστούν οι νέοι αθλητικοί δικαστές, όπου έχω ακούσει ότι πρέπει να μπουν οι αρχαιότεροι. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει αύριο».

Για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Του χρόνου θα έχουμε 14 ομάδες. Εμείς την έχουμε υπογράψει την προκήρυξη. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες, θα συνεδριάσουν όλοι οι αρμόδιοι και θα αποφασίσουν αν αυτό το πείραμα ήταν πετυχημένο ή αν χρειάζεται περαιτέρω μείωση των ομάδων ή να πάμε ξανά σε αύξηση. Θεωρώ, πάντως, ότι ένα πρωτάθλημα με 26 επαγγελματικές ομάδες που θα έχουν ένα εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 850.000 ευρώ, δε θα μπορούν να πουν ότι «δεν έχω να πληρώσω το ΙΚΑ και την εφορία». Το σχέδιο έλεγε ότι θα έχουμε εμείς και τη League 2, αλλά δε θέλω να ποδηγετήσω καμία κατάσταση. Πιστεύω, πάντως, ότι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με 26 ομάδες (14 + 12) θα μπορέσει να καλύψει την επικράτεια».

Για τον Άρη: «Όλοι ξέραμε ότι ο Άρης έχει μία δυναμική, η οποία εκφράστηκε με τον αγώνα του Καυτανζογλείου. Και το θέμα είναι ότι, εκτός από τα εισιτήρια, ο Άρης έχει κι άλλες δυνατότητες, στο αγωνιστικό κομμάτι».

Για τις διενέξεις μεταξύ Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη: «Οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβω πρέπει να προέρχεται από εντολή που έχω. Δε θέλω να κάνω πράγματα αυθαίρετα. Αν υπάρχει κάποιο πρόσφορο έδαφος, θα βοηθήσω ώστε να λυθεί αυτή η κατάσταση. Πιστεύω, πάντως, ότι αυτοί οι τρεις κύριοι δε χρειάζονται τη μεσολάβηση του προέδρου της Λίγκας για να λύσουν το ζήτημα. Θεωρώ ότι μόνοι τους θα το δούνε και θα λυθεί το ζήτημα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή