Μπλάτερ κατά πάντων: «Οι Αμερικανοί ήθελαν το κεφάλι μου»

Print Friendly, PDF & Email

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», υποστηρίζοντας ότι «οι Αμερικανοί ήθελαν το κεφάλι μου».

Ο Ελβετός παράγοντας, τιμωρήθηκε με έξι χρόνια έκπτωση από το αξίωμα του, για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας, εξαιτίας των 2 εκατομμυρίων φράγκων που καταβλήθηκαν στον Μισέλ Πλατινί το 2011:

«Ηταν μία υπόθεση με μεγάλη πλοκή. Οι Αμερικανοί ήθελαν ένα κεφάλι, το δικό μου τελικά και το είχαν με την επιτροπή δεοντολογίας. Αν είναι πολλά τα 40 χρόνια στη FIFA; Μα τι λέτε, η αποστολή μου δεν έχει τελειώσει. Τελικά, τιμωρήθηκα από ένα αθλητικό δικαστήριο, αλλά όλη η εργασία της επιτροπής δεοντολογίας άφησε τελικά την εντύπωση ότι ήταν απλώς μια υπόθεση με γιγαντιαία πλοκή. Η Δικαιοσύνη δεν μου απήγγειλε κατηγορίες, στο τέλος όλα τα έκαναν οι Αμερικανοί. Και οι Άγγλοι, ειδικά οι Άγγλοι. Πέφτουν στη φωτιά και το κάνουν για τους Αμερικανούς. Πρώτα μου επιτέθηκαν οι πολιτικοί, μετά έβαλαν στο παιχνίδι και διάφορους άλλους. Δεν μπορούσαν να αποδεχτούν ότι δεν είχαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς εφηύραμε το ποδόσφαιρο,» είπαν. Ξέχασαν ότι είχαν εφεύρει και το Fair Play και έπρεπε να αποδεχθούν την ήττα», είπε ο Μπλάτερ.

«Εν τω μεταξύ, εγώ και ο Πλατινί δεν καταδικαστήκαμε ούτε για διαφθορά ούτε για δωροδοκίες, αλλά για κακοδιαχείριση. Αλλά αυτά τα 2 εκατομμύρια η FIFA έπρεπε να τα δώσει. Όταν πήγα στην επιτροπή δεοντολογίας, ήταν σαν να στεκόμουν μπροστά στην Ιερά Εξέταση. Με τον Πλατινί δεν έχουμε επικοινωνήσει εδώ και πολύ καιρό. Ήμασταν ενωμένοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μετά ο καθένας για τον εαυτό μας. Τις προσεχείς εβδομάδες, είναι πιθανό να ζητήσω μια αναθεώρηση της διαδικασίας», πρόσθεσε. «Δύο μήνες μετά την εκλογή του, ο Ινφαντίνο, ήρθε στο σπίτι μου. Το βράδυ φάγαμε ψωμί και σαλάμι και ήπιαμε ένα ποτήρι καλό κρασί. Του ζήτησα να στείλει τα πράγματά μου από την FIFA και να λύσει διοικητικά προβλήματα με την ομοσπονδία. Μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά από τότε δεν τον άκουσα πια. Τα πράγματα μου είναι ακόμα εκεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή