Μπουχλαριώτης: “Δεν είμαστε διοίκηση άδειων ταμείων, θα στηρίξουμε όποιον έχει ανάγκη”

Print Friendly, PDF & Email

Από την πρώτη στιγμή η ΕΠΣ Λάρισας στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό προχώρησε στην αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ανδρικών και υποδομής, καθώς επίσης και όλων των δραστηριοτήτων της, όπως της σχολής διαιτησίας, των προπονήσεων των Μικτών ομάδων, των επιμορφωτικών συγκεντρώσεων των διαιτητών, αλλά και της λειτουργίας των γραφείων της.

Το συνολικό κόστος δεν είναι μόνο αγωνιστικό (τι θα γίνει με την ολοκλήρωση της χρονιάς), αλλά και οικονομικό, καθώς η αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έσοδα για την ΕΠΣ Λάρισας.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι όμορφο και συναρπαστικό άθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πάνω απ’ όλα είναι η ίδια η ζωή, που απειλείται. Σίγουρα η κρίση την οποία περνάμε έχει οικονομικές επιπτώσεις και στην ΕΠΣΛ. Έχουμε τέσσερις υπαλλήλους στα γραφεία, η λειτουργία των οποίων –όπως είναι γνωστό- έχει ανασταλεί και επομένως δεν έχουμε έσοδα από πουθενά (χορηγοί, πρόστιμα, δελτία, άλλες δραστηριότητες κ.λπ.)», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και πρόσθεσε:

«Όμως με τη χρηστή διαχείριση ως διοίκηση δημιουργήσαμε αποθεματικό και θα στηρίξουμε όποιον έχει ανάγκη, πρώτα τους υπαλλήλους και μετά κάποια άλλα πράγματα για να σωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε το αποθεματικό. Δεν είμαστε η διοίκηση των άδειων ταμείων. Άλλες Ενώσεις πλήττονται περισσότερο γιατί εισπράττουν τα ποσοστά από τη διαιτησία. Εμείς είμαστε η μοναδική ίσως Ένωση στην Ελλάδα που δεν εισπράττει ποσοστά από τη διαιτησία των τοπικών πρωταθλημάτων.

Η κατάσταση στα σωματεία είναι διαφορετική. Τα σωματεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, άρα και τα έξοδά τους και όποιοι δεν το έκαναν τους προκαλώ να το κάνουν για να μην επιβαρύνονται οικονομικά.

Θα παρθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε αποδείξει πως είμαστε μία δίκαιη διοίκηση και ό,τι αποφασίσουμε θα το κάνουμε μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για το καλό του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», τόνισε ο κ. Μπουχλαριώτης.

Πηγή: eleftheria.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή