Μπουχλαριώτης: Συμμαχός μας η Περιφέρεια για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Print Friendly, PDF & Email

Σε μια εκδήλωση ουσίας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ανακατασκευής των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Νομού Λαρίσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο οποίος τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης των γηπέδων ώστε να γίνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ακόμη πιο ελκυστικό για τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους. Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπάρχει προϋπολογισμός 2 εκατομμυρίων Ευρώ για να προχωρήσει η Περιφέρεια σε μια σειρά εργασιών ώστε να βελτιωθούν 21 γήπεδα σε όλο το Νομό, ενώ δόθηκε η υπόσχεση ότι στο μέλλον θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και άλλα γήπεδα του Νομού.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο Ενωσιακό Γήπεδο και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της ΕΠΣΝ Λάρισας για να αποκτήσει το “δικό της σπίτι”.

Το λόγο έλαβε έπειτα ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΛ κ. Μπουχλαριώτης Δ., αναφέροντας για τον Περιφερειάρχη ότι η Ένωση έχει αποκτήσει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια που γίνεται για την ουσιαστική αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ως κοινωνικό γεγονός το οποίο δίνει πνοή στις απομακρυσμένες περιοχές δίνοντας ταυτόχρονα διέξοδο στη νεολαία ενώ στη συνέχεια εξύμνησε την προσφορά των παραγόντων, αποκαλώντας τους ήρωες, που ασχολούνται αυτές τις δύσκολες περιόδους με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Όσον αφορά το Ενωσιακό Γήπεδο ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη δέσμευσή του να στηρίξει την προσπάθεια κατασκευής αυτού. Στο τέλος, ευχήθηκε στον κ. Αγοραστό καλή επιτυχία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την παρουσίαση των ανακατασκευαζόμενων γηπέδων ανέλαβε ο κ. Δημότσιος -υπεύθυνος αθλητικών έργων της Περιφέρειας- ο οποίος παρουσίασε τη βελτίωση των 21 γηπέδων μέσω διαφανειών.

Τα γήπεδα των οποίων τα έργα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τα εξής: Φιλιππούπολης, Μάνδρας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Τερψιθέας, Ανάβρας, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδημίας Τυρνάβου, Ροδιάς, Μακρυχωρίου, Φαρσάλων, Δαμασίου, Ελασσόνας, Μελίας, Νέου Περιβολίου, Ομορφοχωρίου, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ελευθερών.

Τα έργα στα οποία έχει προχωρήσει η Περιφέρεια αφορούν στο αρδευτικό σύστημα, την εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα, τον ηλεκτροφωτισμό, τη βελτίωσης βοηθητικών χώρων, τα αποδυτηρίων κλπ.

Στο τέλος της εκδήλωσης σύσσωμοι οι παράγοντες επιβράβευσαν την προσπάθεια του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του για το “αθλητικό” έργο που έχουν παράγει στον Νομό, ενώ κάποιες ομάδες οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία για ορισμένες αλλαγές για τα γήπεδα τους εξασφάλισαν την προσωπική υπόσχεση του Περιφερειάρχη ότι θα ενταχτούν στο επόμενο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση από πλευράς της Περιφέρειας παρευρέθηκαν, πλην του κ. Αγοραστού και του κ. Δημότσιου, ο κ. Παπαχαραλάμπους (πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου), ο κ. Λιούπας (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), ο κ. Παιδής, ο κ. Λαδόπουλος και ο κ. Καλομπάτσος Περιφεριακοί Σύμβουλοι. Από την ΕΠΣΝ Λάρισας, εκτός του Προέδρου το παρών δώσαν και οι κ.κ. Γκουτζαμάνης, Γρηγοριάδης, Αλατάς, Μπασαγιάννης, Καρκατσέλας, Γκρίμπας, Καρυώτης, Τσακίρης, Ιωαννίδης και Καρακάσης. Από τα σωματεία της Ένωσης παρευρέθηκαν περισσότεροι από 35 εκπρόσωποι σωματείων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή