Μόρας: «Οι Ελληνες διαιτητές παίρνουν μία σφυρίχτρα και νομίζουν πως είναι αυτοκράτορες»

Print Friendly, PDF & Email

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport24 103,3» και μεταξύ άλλων μίλησε και για τη διαιτησία με αφορμή το 0-0 των «βυσσινί» κόντρα στον ΟΦΗ.

Για τους ορισμούς ξένων διαιτητών: “Με αυτά που κάνουν οι Έλληνες είναι αναγκαστικό να γίνει. Οι Έλληνες δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τον ποδοσφαιριστή. Τους δίνουν μία σφυρίχτρα και νομίζουν ότι είναι αυτοκράτορες. Μακάρι και στα δικά μας παιχνίδια να είχαμε ξένους διαιτητές. Πάντως, προς τα εκεί το πάνε. Οι «μεγάλοι» δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες, γιατί να τους εμπιστευτούμε εμείς; Γιατί οι ομάδες είναι σε κατηγορίες, αναλόγως με το μέγεθός τους; Το ίδιο το σύστημα παραδέχεται ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι, φέρνοντας ξένους”.

Για το αν η χρήση του VAR θα βοηθήσει: “Λάθη θα γίνουν, το θέμα είναι να γίνονται λιγότερα. Το VAR θα σε βοηθήσει σε πράγματα που δε βλέπεις. Το Σάββατο αν υπήρχε το VAR, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Για το αν είναι υπέρ της τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών: “Να ισχύει για όλους. Είναι σωστό και δίκαιο να εφαρμόζεται για όλους ό,τι λέει ο νόμος. Όχι να πετάει ο ένας φωτοβολίδα και να τιμωρείται με πρόστιμο και ο άλλος με μείον τρεις βαθμούς”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή