Μaster Ref: Χωρίς πρόσθετη βοήθεια ο Σιδηρόπουλος στη φάση του Χουλτ

Print Friendly, PDF & Email
Ο Σιδηρόπουλος μοίρασε το καρπούζι στη μέση στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ωστόσο στη φάση του πέναλτι που ζήτησε ορθά ο Δικέφαλος δεν έλαβε την απαραίτητη βοήθεια από τον επιπρόσθετο βοηθό Κομίνη, όπως υποστήριξε ο κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης.

Αγώνας: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Χωρίς προβλήματα κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Και οι υποδείξεις για οφσάιντ στον Μπεργκ ήταν σωστές, ενώ ορθή ήταν και μη υπόδειξη οφσάιντ επίσης στον Σουηδό φορ στο 18′. Μοναδικό λάθος η κίτρινη που δεν είδε ο Κάνιας στο 45′ ανακόπτοντας υποσχόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Εμποκού.

Στο 53′ έγινε μία δύσκολη φάση, με τον Μπεργκ να σπρώχνει τον Μάτος εντός περιοχής και τον παίκτη του ΠΑΟΚ εν συνεχεία να αντιδρά με ένα ελαφρύ χτύπημα στο σώμα του Σουηδού επιθετικού. Τέτοιες αψιμαχίες γίνονται πολλές φορές μέσα σε ένα παιχνίδι και σωστά δεν δόθηκε κάτι.

Στο 60′ Ο Κλωναρίδης προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από δύο αμυνόμενους του ΠΑΟΚ. Ο Σάκχοφ πάει ώμο με ώμο επομένως δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι και σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Στο 69′, στο σουτ του Μπεργκ η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Κρέσπο που είχε γυρίσει το σώμα του. Σωστά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα και δεν υπέδειξε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες του επιθετικού των «πράσινων».

Στο 70′ Ο Μάτος κερδίζει την μπάλα με το στήθος και πάει να περάσει τον Χουλτ από την αντίθεση κατεύθυνση που κινείται ο αμυντικός του Παναθηναϊκού. Ο Χουλτ δεν βλέπει την μπάλα, έχει απλωμένο το χέρι και την σταματάει. Ο διαιτητής δεν είχε καλή ορατότητα αφού το σώμα του Χουλτ έκρυβε τη φάση. Θα έπρεπε λοιπόν ο επιπρόσθετος βοηθός Κομίνης, που ήταν μπροστά στη φάση, να τον βοηθήσει ώστε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Σημειώνουμε ότι και πρόθεση να μην έχει ένας αμυντικός, όταν μεγαλώνει η περιφέρεια του σώματος με απλωμένο χέρι τότε δίνεται πέναλτι. Στη συγκεκριμένη φάση άλλωστε, εάν η μπάλα δεν σταματούσε στο χέρι, ο Μάτος θα βρισκόταν απέναντι από την αντίπαλη εστία.

Στο 83′ τέλος, το γκολ του Παναθηναϊκού ορθά μέτρησε αφού δεν υπάρχει οφσάιντ.

Γενικά ο Σιδηρόπουλος ήταν καλός στο ντέρμπι, σφύριξε ό,τι έβλεπε αλλά δεν βοηθήθηκε από τον επιπρόσθετο βοηθό Κομίνη για την παράβαση στο 70′, στο μοναδικό σοβαρό διαιτητικό λάθος. Κατά τα άλλα ο επιπρόσθετος βοηθός Καλογερόπουλος και οι βοηθοί Ευθυμιάδης, Μπαλτάς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα».
Βαθμολογία: 8,30.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή