Σε δίκη για απιστία στελέχη πρώην διοίκησης της ΕΠΟ για τα τηλεοπτικά κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Την Τετάρτη (19/12) οι πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ κ.κ. Γκαγκάτσης και Γκιρτζίκης και τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ Γ. Οικονομίδης, Γ.Σιντόρης, Β.Χατζηαποστόλου, Σ.Παπαδόπουλος δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απιστίας για υπόθεση που αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου την περίοδο 2004-2005.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου για δύο αγωνιστικές περιόδους (2004-2005, 2005-2006) και πήρε προσφορές από όσους ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.

Τελικά ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, καθώς καμία προσφορά δεν ήταν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Οι εταιρίες που είχαν καταθέσει προτάσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν, με μία νέα εταιρεία να παίρνει τα δικαιώματα του Κυπέλλου για τη σεζόν 2004-2005 έναντι 1.1 εκατ. ευρώ, ποσού μικρότερου από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Στη συνέχεια η εταιρεία που πήρε τα δικαιώματα τα πούλησε στην ΕΡΤ βγάζοντας κέρδος 300.000 ευρώ, με τη δημόσια τηλεόραση να βγαίνει επίσης κερδισμένη, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει για τις δύο χρονιές ήταν 6,1 εκατ. ευρώ.

Για το λόγο τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται για απιστία, καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή