Νέα επιστολή της ΕΠΣ Ηρακλείου στην ΕΠΟ για τα έργα στο Παγκρήτιο

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την κλήρωση του UEFA Nations League η ΕΠΣ Ηρακλείου με επιστολή της στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, την οποία κοινοποιεί και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη επανέρχεται στο στο θέμα της έδρας της Εθνικής ομάδας τονίζοντας πως έχει αγανακτήσει από την στασιμότητα που παρατηρείται στα βελτιωτικά έργα του Παγκρητίου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ
Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο
Εκτελεστικό Γραμματέα ΕΠΟ κ. Αλέξη Δέδε
Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ

Κοινοποίηση
Υφυπουργό Αθλητισμό κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Περιφέρεια Κρήτης
Δήμο Ηρακλείου

«Επικοινωνούμε μαζί σας με την ευκαιρία αφ’ ενός της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ημέρα που από το Ηράκλειο δηλώσατε μαζί με τους συνεργάτες σας ότι το Παγκρήτιο Στάδιο θα είναι η έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, αλλά και η έδρα όλων των Εθνικών Ομάδων, και αφ’ ετέρου με την ευκαιρία της κλήρωσης των αγώνων του UEFA Nations League, όπου τα πρώτα παιχνίδια ξεκινούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με λύπη, απορία αλλά και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι ενώ πριν ένα χρόνο μιλούσατε με σιγουριά ότι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO 2020, αυτό με την Ιταλία στις 8 Ιουνίου 2019, θα γινόταν στο Παγκρήτιο Στάδιο και με δικές σας επίσημες δηλώσεις είχατε αναλάβει την ευθύνη για την αποπεράτωση των προαπαιτούμενων εργασιών και κυρίως της κατασκευής του σκεπάστρου, τώρα έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και υπάρχει σχεδόν απόλυτη στασιμότητα.

Αυτό που μας αγανακτεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές και προσπάθειες επαφής μαζί σας γι’ αυτό το θέμα, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

Την ίδια ώρα κύριε πρόεδρε, κάνετε αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υφυπουργείο Αθλητισμού (αγνοώντας παραδόξως και παράτυπα και επίμονα την ΕΠΣ Ηρακλείου, τόσο εσείς, όσο και το Υφυπουργείο), για να ετοιμάσετε έναν φάκελο για να διεκδικήσουμε ως χώρα και ως Ομοσπονδία την διοργάνωση ενός τελικού, του UEFA Conference League 2022-23 που θα γίνει (εάν γίνει) μετά από τρία χρόνια και που φυσικά και σίγουρα δεν είμαστε αντίθετοι, απεναντίας είμαστε οι πρώτοι που εδώ και χρόνια, δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε τέτοιες υψηλού κύρους διεθνείς διοργανώσεις.

Την ίδια στιγμή, όπως και εσείς ο ίδιος, αλλά και άλλοι αρμόδιοι της Εθνικής Ομάδας, έχετε δηλώσει ότι η Εθνική μας ομάδα δεν αισθάνεται ότι αγωνίζεται εντός έδρας όταν παίζει στο ΟΑΚΑ, το οποίο είναι ένα αχανές γήπεδο το οποίο δεν μπορεί να γίνει έδρα της Εθνικής. Επίσης, όλοι έχουν τοποθετηθεί για το πόσο φιλόξενο είναι το Παγκρήτιο Στάδιο και πόσο ο κόσμος της Κρήτης αγκαλιάζει την Εθνική Ομάδα όταν αγωνίζεται στο νησί μας.

Θα θέλαμε επιτέλους ως ο επίσημος και καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας ποδοσφαίρου του Ηρακλείου, να πάρουμε σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις από τα επίσημα δικά σας χείλη. Θέλουμε να μας απαντήσετε γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση στις εργασίες στο Παγκρήτιο Στάδιο και κυρίως στο σκέπαστρο και αφού το οικονομικό κόστος των έργων έχει εξασφαλισθεί είτε από κεφάλαια των υπερεθνικών Ομοσπονδιών UEFA-FIFA, είτε της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, είτε και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας…»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή