Νέα ΠτΔ με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Με 261 ψήφους υπέρ, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/1), συμμετείχαν 294 βουλευτές. Η μοναδική υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Απών από την ψηφοφορία, όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Απόντες, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης και Νικόλαος Συρμαλένιος, αμφότεροι για λόγους υγείας. Απών και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Θα είναι η 13η πρόεδρος (8η από τη μεταπολίτευση) και διαδέχεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον Παυλόπουλο.

Στις 13:30, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αναμένεται να μεταβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η ορκωμοσία της αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής στις 13 Μαρτίου.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή