Νέος πρόεδρος της Super League εκλέχτηκε ο Μηνάς Λυσάνδρου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μηνάς Λυσάνδρου επικράτησε του Μάκη Γκαγκάτση με 8-6 στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στα γραφεία της Super League για την ανάδειξη του νέου προέδρου του συνεταιρισμού μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Βαγγέλη Μπαταγιάννη.

Αφού δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής (είχαν διαρρεύσει ως πιθανά τα ονόματα της Κάτιας Κοξένογλου του Ατρόμητου και του Πανουργιά Παπαϊωάννου της Λαμίας), η λίγκα οδηγήθηκε σε μία «μετωπική» μεταξύ του εκπροσώπου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου και του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας ο Αστέρας Τρίπολης πρότεινε το θέμα της ανάδειξης του νέου προέδρου να αναβληθεί για μετά το πρωτάθλημα και να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος με τον αντιπρόεδρο της Super League, Χρήστο Δάρα να εκτελεί χρέη προέδρου. Στην πρόταση των Αρκάδων συναίνεσε μόνο ο Ατρόμητος συνεπώς ο συνεταιρισμός αποφάσισε να διεξάγει κανονικά την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Σε αυτήν ο Μηνάς Λυσάνδρου επικράτησε του Μάκη Γκαγκάτση με ψήφους οχτώ έναντι έξι.

Τον Λυσάνδρου ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Λαμία, Αρης και ο Απόλλων Σμύρνης.

Τον Μάκη Γκαγκάτση ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός και ΑΕΛ.

Ο Αστέρας Τρίπολης απείχε από την ψηφοφορία, ενώ η ΕΠΟ και ο ΠΑΣ Γιάννινα ψήφισαν λευκό.

Σημειώνεται ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου ως πρόεδρος της Super League θα έχει ex officio και τη θέση του Β’ αντιπροέδρου στην ΕΠΟ και εκτός από την Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι μέλος και της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας.

Από τη ψηφοφορία προκύπτουν τα εξής:

– Ο Ολυμπιακός ψήφισε υπέρ του Λυσάνδρου, δείχνοντας ότι αυτήν την περίοδο ο ΠΑΟΚ είναι ο “νούμερο ένα” αντίπαλος και εκτιμώντας προφανώς ότι συμφέρει τα σχέδιά του, η ενδυνάμωση της ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες εκλογές ο προερχόμενος από τον Ολυμπιακό Ευ. Μπαταγιάνης φέρεται να στηρίχτηκε από τον ΠΑΟΚ.

– Ο Παναθηναϊκός ψήφισε επίσης υπέρ του Λυσάνδρου, η οποία πέρυσι είχε πρωτοστατήσει στο να αλλάξει η ποινή για τη μη αδειοδότηση και να μπορέσουν οι “πράσινοι” να μείνουν στην κατηγορία. Επίσης σε επίπεδο κορυφής οι δύο ΠΑΕ έχουν πολύ καλές σχέσεις.

– Υπερ του Λυσάνδρου ψήφισε και ο Άρης που λόγω της κόντρας που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να ψηφίσει τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

– Υπερ του Λυσάνδρου και οι ΟΦΗ, Πανιώνιος και Λαμία το όνομα του μεγαλομετόχου της οποίας έπεσε στο τραπέζι ως πρόεδρος κοινής αποδοχής.

– Από την άλλη αίσθηση προκαλεί το λευκό του ΠΑΣ Γιάννινα που θεωρείται πιο κοντά στον ΠΑΟΚ, ενώ υπέρ του εκπροσώπου του ΠΑΟΚ ψήφισε ο Παναιτωλικός.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή