Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Βραζιλία με εμπλοκή και του Ρομπέρτο Κάρλος!

Print Friendly, PDF & Email

Γερμανικό ντοκιμαντέρ του ARD αποκαλύπτει ένα μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στην Βραζιλία με πρωταγωνιστή τον γιατρό Ζούλιο Σέζαρ κι εμπλέκει μέσα ακόμα και τον Ρομπέρτο Κάρλος.

Ένα νέο σκάνδαλο ντόπινγκ έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού, ARD, το οποίο είχε αποκαλύψει και το σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ρωσία, στην Βραζιλία γινόταν συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται το πόρισμα της έκθεσης του εθνικού οργανισμού αντί-ντόπινγκ κοντρόλ της Βραζιλίας και στέκεται σε έναν γιατρό, τον Ζούλιο Σέζαρ, και στην δράση του.

Συγκεκριμένα υπάρχουν πάνω από 200 σελίδες για το θέμα του ντόπινγκ της χώρας με τις περισσότερες να αφορούν τον Σέζαρ για την δράση του από το 2015 και μετά. Μέσα όμως στις σελίδες υπάρχουν και αναφορές για παλιότερες εποχές και ειδικότερα το 2002 με μάρτυρα να αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ ότι είχε ακούσει το όνομα του Ρομπέρτο Κάρλος στο γραφείο του γιατρού.

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Κάρλος αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τον Ζούλιο Σέζαρ και ότι δεν έχιε χρησιμοποιήσει ποτέ καμία παράνομη ουσία

«Άρνούμαι όλες τις κατηγορίες οι οποίες προκύπτουν από το ντοκιμαντέρ του “ARD”. Θέλω να τονίσω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κανένα παράνομο σκεύασμα το οποίο θα μου επέτρεπε να αποκτήσω οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι των συναθλητών μου. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται το όνομα ενός γιατρού τον οποίο δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή