Ναυάγιο στην Κροατία για την Εθνική, μόνο με θαύμα πλέον στο Μουντιάλ

Print Friendly, PDF & Email

Λιγοστές πλέον είναι οι ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ μετά τη βαριά ήττα με 4-1 στο Ζάγκρεμπ από την Κροατία. Την Κυριακή στο Καραϊσκάκη η ρεβάνς.

Η Εθνική μπήκε τραγικά στον αγωνιστικό χώρο του «Μάξιμιρ» και μόλις στο 12′ ο Καρνέζης υπέπεσε σε πέναλτι χάνοντας το κοντρόλ από γύρισμα του Τζαβέλλα. Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 13′. Πριν προλάβουν οι διεθνείς να συνέλθουν από το σοκ του πρώτου γκολ ήρθε και το 2-0 με τον Κάλινιτς να εκτελεί με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή, στο 19′.

Η Ελλάδα μείωσε σε 2-1 στο 30′ με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από κόρνερ του Φορτούνη και αναπτέρωσε προς στιγμήν τις ελπίδες της, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς έδωσε ξανά προβάδισμα τριών γκολ στην Κροατία, ανενόχλητος με κεφαλιά σε κενή εστία.

Το εφιαλτικό βράδυ της Εθνικής ολοκληρώθηκε στο 49′ όταν ο Σταφυλίδης αντί να γυρίσει στον Καρνέζη έστρωσε στο πιάτο το 4-1 στον Κράμαριτς…

Στη συνέχεια η Ελλάδα είχε τρεις απειλητικές στιγμές με εκφραστές τον Μήτρογλου και τον Παπασταθόπουλο, ωστόσο η Κροατία ήταν πολύ πιο επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση και είχε ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Στο 90′ η Ελλάδα έχασε την καλύτερή της ευκαιρία να μειώσει σε 4-2 με τον Σούμπασιτς αρχικά να αποκρούσει κεφαλιά του Μήτρογλου και στην επαναφορά τον Παπαδόπουλο να γυρίζει παράλληλα με την γραμμή του τέρματος την μπάλα.

Η Εθνική πλέον χρειάζεται νίκη με 3-0 για να προκριθεί αυτή στα τελικά του Μουντιάλ αντί της Κροατίας. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δέχθηκε τέσσερα γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά μετά το 2012 και το 4-2 με τη Γερμανία στα τελικά του Euro.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή