“Να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που έστησαν το VAR και εκπαίδευσαν τους διαιτητές”

Print Friendly, PDF & Email

Στο θέμα της διαιτησίας που μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες την ποδοσφαιρική επικαιρότητα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 – Football League, Λ. Λεουτσάκος, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΑ Σπορ και στον Άγγελο Στίμο.

Ακολουθoύν αποσπάσματα όσων είπε:  

“Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Υπάρχουν λάθη τα οποία είναι εξωφθαλμα. Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι που ελέγχουν τους διαιτητές και τους αξιολογούν καθώς εκτός από τους διαιτητές υπάρχουν και ο παρατηρητής διαιτησίας υπάρχει και το VAR.

Μόλις τελειώνει ένα παιχνίδι οι διαιτητές έχουν μια συγκεκριμένη βαθμολογία κάποιοι την βλέπουν, δεν γίνεται οι άνθρωποι που ελέγχουν να μην βλέπουν τίποτα.

Είναι πολλές περιπτώσεις που έχουν γίνει λάθη διαιτητικά δεν είναι μόνο σε ένα παιχνίδι, από εκεί και πέρα υπάρχουν 4 διαιτητές και άλλοι 3 στο VAR (σ.σ. οι διαιτητές στo VAR είναι δύο, ο τρίτος είναι τεχνικός) και ο παρατηρητής διαιτησίας σύνολο 8, εάν λέμε ότι δεν μπορούν 8 άνθρωποι να βοηθήσουν ένα παιχνίδι να διεξαχθεί ομαλά χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα από κει πέρα τι να συζητάμε.

Δεν αμφιβάλλω ότι το VAR έχει βοηθήσει. Όμως οι διαιτητές ελέγχονται από κάποιους, προφανώς ο έλεγχος πρέπει να ναι σχολαστικός και όσο το δυνατόν πιο δίκαιος. Δεν γίνεται σε ένα παιχνίδι να έχουν ευθύνη 8 άτομα και να υπάρχουν παράπονα είναι αφύσικο.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτοί που έστησαν το VAR και αυτοί που εκπαίδευσαν τους διαιτητές.”

Είστε ικανοποιημένος από τον αριθμό των θεατών που παρακολουθούν τα παιχνίδια στις δύο κατηγορίες;”

Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση γιατί και τα δύο πρωταθλήματα είναι ανταγωνιστικά, δεν υπάρχει το πρόβλημα των μετακινήσεων, ο κόσμος πάει στο γήπεδο δεν έχουμε βία και επεισόδια. Κάποιες ομάδες είναι βέβαια αδικημένες προσπαθούμε γιατί και εμείς είμαστε αδικημένοι από άποψη προβολής του προϊόντος στην τηλεόραση, θέλουμε με τον νέο χρόνο θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε περισσότερο το προϊόν, περισσότερα παιχνίδια. Ευτυχώς υπάρχει το κρατικό κανάλι που δείχνει τους αγώνες και βλέπει ο κόσμος το ποδόσφαιρο.

Οι δύο κατηγορίες αυτές καλύπτουν όλο τον ελλαδικό χώρο με 26 ομάδες καλύπτουν όλες τις επαρχιακές πόλεις. Παίζουν νέα παιδιά και πολλοί Έλληνες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες συνθήκες. Η football league παίρνει τα λιγότερα χρήματα είναι άλλο το οικονομικό υπόβαθρο που έχουν οι ομάδες, κάποιες ταλαιπωρούνται με τα οικονομικά και κάποιες έχουν μεγάλα μπάτζετ. Το παλεύουμε να παραμείνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο πόσο πιο χαμηλά ήταν σε σχέση με το προηγούμενο;

Κοιτάξτε υπάρχει μια μείωση της τάξης του 40%. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος όταν χάνει χρήματα, κάποιες ομάδες είχαν κανονίσει το μπάτζετ με βάση το προηγούμενο συμβόλαιο και το άλλαξαν στην πορεία κάποιες ομάδες περίμεναν διαφορετικά πράγματα, δεν ήταν ετσι οπως τα περιμέναμε, δυστυχώς έπρεπε να ξεκινήσουμε, κάποιες ομάδες έμειναν εκτός τηλεοπτικού συμβολαίου όπως ο Απόλλων Σμύρνης. Yπήρχαν θέματα και ξεκινήσαμε με προβλήματα.

Εκεί που υπήρχε η διαφορά στα μπάτζετ των ομάδων, πως καλύφθηκε έβαλαν το χέρι στην τσέπη οι ιδιοκτήτες ή κατέφυγαν σε πιο οικονομικές λύσεις;

Οι ομάδες κινήθηκαν ανάλογα με αυτά που είχαν κάποιοι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Στην football league είναι πιο αδικημένες οι ομάδες είναι πολλά τα ταξίδια και περισσότερες οι ομάδες, υπάρχουν και τα πρωταθλήματα Νέων και καταλαβαίνετε πως όταν οι ομάδες παίρνουν το 1/4 από αυτά που έχουν να χαλάσουν μες στην χρονιά τα πράγματα είναι δύσκολα.

Σαν διοργανώτρια αρχή θα απευθύνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος και σε ιδιωτικά κανάλια Lόγω του ότι το συμβόλαιο που είναι σε ισχύ λήγει με το τέλος της σεζόν;

Εμείς κοιτάμε την επόμενη μέρα. Βεβαίως και θα κινηθούμε και στην ιδιωτική αγορά. Τον πρώτο λόγο βέβαια το έχει το κρατικό κανάλι που περιμένουμε κάποια πράγματα. Εμείς σήμερα δουλεύουμε κάποια πράγματα και σε 2-3 μήνες πιστεύω θα ξέρουμε τι γίνεται.

Ποιός θα είναι ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της επόμενης χρονιάς;

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Θα το αποφασίσουν οι ομάδες. Μέχρι στιγμής οι ομάδες είναι ικανοποιημένες από την διοργανώτρια και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή