Νεκρή βρέθηκε η γυναίκα που ήταν εγκλωβισμένη μετά τα 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο

Print Friendly, PDF & Email

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που εγκλωβίστηκε μέσα στα ερείπια σπιτιού στο χωριό Βρίσα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών που χτύπησε το νησί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός.

Η γυναίκα καταπλακώθηκε από την οροφή του σπιτιού. Οι Πυροσβέστες προσπαθούσαν επί ώρες να την εντοπίσουν, όμως δεν είχαν καταφέρει να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Η Πυροσβεστική έχει καταφέρει νωρίτερα να απεγκλωβιστεί ζευγάρι ηλικιωμένων.

Το Κέντρο Υγείας ανέφερε νωρίτερα πως έχει παράσχει πρώτες βοήθειες σε 11 άτομα με ελαφρά τραύματα, κυρίως από πτώσεις αντικειμένων, για τις πρώτες βοήθειες.

Έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα. Έως τώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 15 αξιόλογοι μετασεισμοί. Δύο εξ αυτών είναι άνω των τεσσάρων βαθμών, 4,6 και 4,1 Ρίχτερ.

Λόγω των σεισμών, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναβολή των πανελλήνιων εξετάσεων της Τρίτης στα επαγγελματικά λύκεια της Λέσβου και της Χίου. Περαιτέρω ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Ζημιές έχουν καταγράφει σε πολλά παλιά σπίτια στο Πλωμάρι, που απείχε μόλις 15 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης, και σε πολλές άλλες κοινότητες της νότιας Λέσβου. Η δόνηση προκάλεσε επίσης φθορές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο κάνει λόγο για ζημιές στον τρούλο του ναού του Αγίου Παντελεήμονα σε κτήρια στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας Μυτιλήνης και σε παλιά βιομηχανικά κτήρια, που κατέρρευσαν στη Σκάλα Πολιχνίτου. Επίσης κατέρρευσε μέρος της καμινάδας του παλιού βιομηχανικού κτιρίου ελαιοτριβείου στη Σκάλα Λουτρών το οποίο λειτουργεί ως ξενοδοχείο με την επωνυμία «Ζαίρα».

Κλιμάκια μηχανικών και επιστήμονες του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) μεταβαίνουν από την Αθήνα στο νησί.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις της στο νησί με 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. και ένα διασωστικό σκύλο.

Το επίκεντρο βρίσκεται επίσης κοντά στις τουρκικές ακτές, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σμύρνης, όπου το προξενείο της Ελλάδας υπέστη ρωγμές και άλλες ζημιές, όπως δήλωσε στον σταθμό μας η εκεί πρόξενος, Αργυρώ Παπούλια.

Σε πολλές τουρκικές πόλεις άνθρωποι βγήκαν στους δρόμου, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και στη Βουλγαρία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή