Νορβηγία: Ακροδεξιοί μπέρδεψαν άδεια καθίσματα με γυναίκες με μπούρκα

Print Friendly, PDF & Email

Περίγελος έγινε στη Νορβηγία η ακροδεξιά οργάνωση Fedrelandet viktigst («Η Πατρίδα πρώτη») όταν μέλη της μπέρδεψαν άδεια καθίσματα λεωφορείου με έξι αλλοδαπές που (δήθεν) φορούν μπούρκα(!)

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post, την περασμένη εβδομάδα o Johan Slattavik, ανάρτησε τη φωτογραφία στο προφίλ της ακροδεξιάς οργάνωσης στο Facebook, με πολλούς εξ αυτών να αντιδρούν οργισμένα, καθώς η φωτογραφία των έξι γυναικών που κάθονται στο λεωφορείο φορώντας μπούρκα (αυτό νόμιζαν ότι έβλεπαν βασικά…) ουσιαστικά συμπύκνωνε το προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα τους.

Κάποια από τα μέλη της οργάνωσης πήραν τη φωτογραφία, και την ανάρτησαν τo ερώτημα, «τι γνώμη έχει ο κόσμος γι’ αυτό;» ως απόδειξη ότι χρειάζεται απαγόρευση της μπούρκας στην Σκανδιναβική χώρα. Πάνω από… 100 άτομα έσπευσαν να σχολιάσουν τη φωτογραφία. «Φαίνεται πραγματικά τρομακτικό, θα πρέπει να απαγορευτεί (η μπούρκα). Δεν μπορείς να ξέρεις τι φοράνε από κάτω. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες με όπλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας χρήστης. Άλλοι χαρακτήρισαν τη φωτογραφία (με τα άδεια καθίσματα για να μην ξεχνιόμαστε…) ως «τρομακτική», «τραγική» ή «εξοργιστική».

Ο Slattavik δήλωσε στην Washington Post ότι έστησε τη φάρσα ένα βράδυ γιατί… βαριόταν, και ήταν περίεργος να δει πώς θα αντιδρούσαν οι ακροδεξιοί. «Έπαθα σοκ με το πόσοι άνθρωποι την ‘’πάτησαν’’» ανέφερε. Εννοείται ότι στα νορβηγικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν πάρτι με πλήθος σαρκαστικών σχολίων για την όραση, ή μάλλον τη νοημοσύνη τους…

Φάρσα ή αθέλητο κοινωνικό πείραμα; Τεστ IQ (ραδικιού) θα μπορούσε να πει κανείς…

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή