Ξεκαθαρίζουν τα τηλεοπτικά με “κούρεμα” και σύμπραξη ΕΡΤ-NOVA – Τι “παίζει” με OPEN

Print Friendly, PDF & Email

Τη χρυσή τομή αναζητά η κυβέρνηση στο θέμα των τηλεοπτικών των ΠΑΕ. Αυτο μεταφράζεται από τη μία σε μείωση των χρημάτων που προβλέπονται και είχαν εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνησηκαι από την άλλη στην απρόσκοπτη έναρξη των πρωταθλημάτων, που σημαίνει, μερική έστω, ικανοποίηση των ΠΑΕ.

Στο “παιχνίδι” δεν αποκλείεται να μπει και το OPEN του Ιβαν Σαββίδη.

Tρεις κυριακάτικες εφημερίδες αναφέρονται στο θέμα, που για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι απασχολεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το “Πρώτο Θέμα” γράφει: “Η µεγάλη εκκρεμότητα µε τα υπέρογκα τηλεοπτικά δικαιώματα ύψους 66 εκατ. ευρώ που, µε βάση προεκλογική υπόσχεση της απελθούσας κυβέρνησης, υποχρεωνόταν να καταβάλει η δημόσια τηλεόραση στις ΠΑΕ φαίνεται να έχει αίσιο τέλος (…).

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», στο τέλος της περασμέvns εβδομάδας βρέθηκε η χρυσή τοµή ανάμεσα στις ΠΑΕ, στην ΕΡΤ και τη συνδρομητική τηλεόραση της NOVA, ώστε να μειωθεί σημαντικά το ποσό που θα καταβάλει το κρατικό κανάλι για τη μετάδοση των αγώνων νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Κατά τη συµφωνία, η οποία επετεύχθη έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις, µε την εμπλοκή και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, η δημόσια τηλεόραση θα επιβαρυνθεί µε ένα ποσό γύρω στα 15 εκατ. ευρώ, δηλαδή µε περίπου το 1/4 όσων είχε ατύπως αποφασίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 5 Ιουλίου, την τελευταία ηµέρα της προεκλογικής περιόδου, στη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τα περισσότερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια θα μεταδίδονται από τη NOVA, η οποία ούτως ή άλλως, µε βάση το ισχύον προσύμφωνο, είχε την ευθύνη της παραγωγής όλων των αγώνων. Ορισμένους εξ’ αυτών, ωστόσο, θα μεταδίδει η ΕΡΤ, η οποία θα µπορεί να επιλέγει παιχνίδια µε ενδιαφέρον ικανοποιώντας ικανοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα όσους δεν είναι συνδρομητέβ ιδιωτικών καναλιών.”

To ρεπορτάζ της Real News αναφέρει: “(…) Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι βέβαιο ότι µπορεί να επιτευχθεί πλειοψηφία για να τιναχθεί στον αέρα τυχόν συµφωνία µε τις ΠΑΕ. Αλλωστε τόσο το 45% στις 5 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 όσο και το 60% στη Σούπερ Λιγκ 2 απορρίφθηκαν και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο τραπέζι, µάλιστα, φέρεται να έπεσε και το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση µε τη Nova και μοίρασμα των αγώνων.

Αν τελικά η ΕΡΤ «κλείσει» συµφωνία, θα μεταδώσει τουλάχιστον 86 αγώνες την επόμενη σεζόν, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση µε τη Σούπερ Λιγκ 2, ώστε να διαμοιραστούν τα ματς και σε ηµέρες εκτός Σαββατοκύριακου για να µη συμπίπτουν και να διευκολυνθεί η ζωντανή τους μετάδοση.”

Μια νέα διάσταση δίνει ρεπορτάζ της Live Sport σύμφωνα με το οποίο την απόκτηση τηλεοπτικών ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά το «ψαλίδι» της ΕΡΤ έχουν εισηγηθεί επιτελείς του Open TV στον Ιβάν Σαββίδη.

Οι συνεργάτες του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ έχουν διαπιστώσει πως η μετάδοση αγώνων της Super League 1 μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα τηλεθέασης στο κανάλι, ενώ παράλληλα θα δημιουργούν και έξτρα εκπομπές στις οποίες θα προβάλλονται τα στιγμιότυπα και θα σχολιάζονται τα αποτελέσματα των αγώνων του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Εκτός από τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι αγώνες τουο ποίου στο πρωτάθλημα θα μεταδίδονται κατά πάσα πιθανότητα από το OPEN, η εισήγηση προβλέπει την απόκτηση των δικαιωμάτων των τεσσάρων ΠΑΕ που έχει η ΕΡΤ και είναι ο ο Ατρόμητος, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, και η Λαμία καθώς και του “άστεγου” ΟΦΗ. Στην ΕΡΤ ανήκει και ο Άρης αλλά για προφανείς λόγους η συνεργασία θα είναι δύσκολο να επιτευχθει.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή