Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζουν 128 ερασιτεχνικά σωματεία

Print Friendly, PDF & Email

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στο μέλλον του αθλητισμού και τη νεολαία, υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Συνολικά 128 ακαδημίες από 49 νομούς της Ελλάδας θα επωφεληθούν από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Περισσότεροι από 11.000 μικροί αθλητές και 700 προπονητές θα συμμετέχουν στις δράσεις του προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει:

• Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
• Προπονητικές κατευθύνσεις για τις ηλικίες 7 έως 12 ετών με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
• Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
• Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων
• Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι γονείς/ συνοδοί των μικρών αθλητών, στους οποίους παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Δύο χρόνια Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ με 15.100 μικρούς αθλητές

Μικροί και μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 475 ώρες προπονητικής εκπαίδευσης και 3.000 ώρες επιστημονικών σεμιναρίων για τους γονείς, τα παιδιά και τους προπονητές. Επιπλέον, στις ακαδημίες έχουν διανεμηθεί 8.000 μπάλες, 125 σετ προπονητικού εξοπλισμού, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες και 3.000 διακριτικά παιδικού μεγέθους.

Συνολικά 15.100 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τις βιωματικές δράσεις και τις μεγάλες γιορτές του αθλητισμού, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ επί δύο χρόνια «ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Στα 20 φεστιβάλ που έχουν διοργανωθεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στην πράξη τη φιλοσοφία των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ και να κατανοήσουν τις αξίες του αθλητισμού.

Μεγάλος αριθμός αιτήσεων και εφέτος για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Το ενδιαφέρον για τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ιδιαιτέρως αυξημένο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αιτήσεις για συμμετοχή την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν συμπλήρωσαν 354 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που διαθέτουν ακαδημίες και ακολούθησε διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου να επιλεγούν οι 128 που πληρούν συγκεκριμένα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Οι 66 από αυτές τις ακαδημίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα για πρώτη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες:
http://sportsacademies.opap.gr/el

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή