Οι απαντήσεις σε όσα είπε ο Κούγιας για τον Βαλιώτη και την ΕΠΣ Λάρισας

Print Friendly, PDF & Email

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της ΕΠΣ Λάρισας να αξιοποιήσει στην επιτροπή διαιτησίας τον Αντ. Βαλιώτη.

Κύκλοι του λαρισαϊκού ποδοσφαίρου σχολίασαν την ανακοίνωση της ΠΑΕ λέγοντας στο Soccerplus ακόλουθα:

“Σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί κατ’επανάληψη στο παρελθόν, ο Κούγιας δεν προέβη σε “προσωπική δήλωση” αλλά καπηλευόμενος το όνομα της ΠΑΕ-ΑΕΛ στράφηκε εναντίον του Λαρισαίου παρατηρητή και εκπαιδευτή διαιτησίας Αντώνη Βαλιώτη, ο οποίος είναι μέλος και όχι επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Λάρισας.

Αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ διατέλεσε επί προεδρίας του πρώην προέδρου της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου, ενώ τώρα τον ρόλο αυτό έχει επωμισθεί ο επί σειρά ετών βοηθός της Α’ Εθνικής και της Super League Γιώργος Λιόλιος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι εμφανίζεται η ΠΑΕ- ΑΕΛ δήθεν να έχει πρόβλημα με πρό… δωδεκαετίας απόφαση του (και οπαδού της από την παιδική του ηλικία) Βαλιώτη να καταλογίσει πέναλτυ υπέρ της Βέροιας και κατά του ΠΑΣ Γιάννινα, σε χρόνο που ο Κούγιας ήταν πρόεδρος των Ηπειρωτών (περίοδος 2004-2005)!!!

Ενδεικτικό της σύγχυσης στην οποία τελούσε ο συντάκτης της ανακοίνωσης είναι ότι ο Βαλιώτης αναφερόταν ως διάδοχος του εν ενεργεία διαιτητή Θανάση Τζήλου (η τωρινή κορυφαία “σφυρίχτρα” της λαρισαϊκής διαιτησίας) και ,όταν η “γκάφα” έγινε αντιληπτή, έτρεχαν να την “μαζέψουν”, με αποτέλεσμα αλλού να αναφέρεται ο Θανάσης Ζήλος, αλλού ο Αντώνης Τζήλος και αλλού (το ορθό) ο Αντώνης Ζήλος.

Ο τελευταίος είναι λογικό να τυγχάνει της συμπάθειας του Κούγια, καθώς στις 14 Νοεμβρίου 2011 διευθύνοντας τον αγώνα Football League Παναχαϊκής-Πανθρακικού (2-1) τιμωρήθηκε με δίμηνο αποκλεισμό επειδή – σύμφωνα και με την άποψη του παρατηρητή διαιτησίας – δεν καταλόγισε στο τελευταίο λεπτό πέναλτυ υπέρ των φιλοξενουμένων και τελικά ηττηθέντων.

Όσον αφορά στον άλλοτε σύμβουλο της ΕΠΟ και άλλοτε πρόεδρο της ΕΠΣ Κοζάνης Χρήστο Σάββα, όχι μόνον δεν είχε καταγγελθεί για τον ρόλο του στα διαιτητικά δρώμενα αλλά – στον αντίποδα – ήταν αυτός που με τις καταγγελίες του το καλοκαίρι του 2012 είχε ανοίξει – μαζί με τον Κύρο Βασσάρα – τον “ασκό του Αιόλου” για τις μετέπειτα καταιγιστικές εξελίξεις”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή