Οι ατάκες στη συνάντηση των Big-4 και οι προτάσεις που δεν πέρασαν

Φωτογραφία αρχείου από τη συνάντηση των ιδιοκτητών των big-4 στην Αθήνα παρουσία FIFA-UEFA και ΕΠΟ το 2020
Print Friendly, PDF & Email

Η συνάντηση των ιδιοκτητών των Big-4 με τους εκπροσώπους των UEFA/FIFA και τον Λευτέρη Αυγενάκη ολοκληρώθηκε με τον Χέρμπερτ Χούμπελ με δήλωσή του να αποκαλύπτει ότι οι βασικές αποφάσεις που λήφθηκαν αφορούν τις εκλογές στην ΕΠΟ και την διαιτησία.

Όσον αφορά τις εκλογές στην ΕΠΟ προτάθηκε να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, ωστόσο η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να απευθύνεται στους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA λέγοντας χαρακτηριστικά “Εσείς πως βγάζετε πρόεδρο; Με εκλογές δεν το κάνετε και μέσα από τις διαδικασίες του καταστατικού; Ετσι θα το κάνουμε και εμείς στην ΕΠΟ…”, κάτι που στο τέλος της συνάντησης τους βρήκε σύμφωνους όλους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης με έντονους διαλόγους μεταξύ των ιδιοκτητών. Ένταση υπήρξε σε μία δύο περιπτώσεις ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς όμως να ξεφύγει η κατάσταση.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου και στον απολογισμό της διοίκησής του ο κ. Μαρινάκης του τόνισε πως «τι είναι αυτά που λες; Θα πας φυλακή με όσα έχεις κάνει».

Η πλευρά του Ολυμπιακού επιθυμούσε νέο αρχιδιαιτητή και φαίνεται ότι θα υπάρξει τέτοιος και θα είναι ξένος και πάλι, αφού ούτε σε αυτή την περίπτωση προέκυψε περίπτωση προσώπου κοινής αποδοχής.

Ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του επέμενε στην θέση του όσον αφορά την εμπλοκή των ξένων διαιτητών όπως και ο Γιάννης Αλαφούζος και οι αποφάσεις που πάρθηκαν όσον αφορά την διαιτησία ήταν να σφυρίζουν στο εξής περισσότεροι ξένοι διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, πλην των μεγάλων ντέρμπι, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε μαζί του στην συνεδρίαση έναν κόκκινο φάκελο που περιείχε εγγράφως τις θέσεις του Ολυμπιακού για την συνάντηση και κατά την διάρκεια της συνάντησης διάβασε κάποιες από αυτές.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή