Οι βασιλιάδες της σκόνης

Print Friendly, PDF & Email

Πέραν του ανέξοδου και κατά περίπτωση κραυγαλέα ωφελιμιστικού ορυμαγδού και της σκόνης, που σήκωσαν οι παράγοντες που όψιμα διαφώνησαν στη συμφωνία κυβέρνησης – Super League, εκτός από τις δυσκολίες της πλήρους εφαρμογής της και εννοείται την πολιτική, ακόμα και προεκλογική σκοπιμότητα αυτής (της συμφωνίας), αναμένεται να υπάρξουν οφέλη που δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού, ούτε μπορούν να εντοπιστούν από τους μη γνωρίζοντες τη λειτουργία του συστήματος.

Ένα όφελος, επί παράδειγματι, θα είναι ότι οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι επτά ΠΑΕ της Super League με την ΕΡΤ εκτιμάται ότι θα αποτυπωθούν όσον αφορά το οικονομικό τους σκέλος στο ακαίραιο στα συμβόλαια που θα υπογραφούν και δεν θα «σπάσουν» σε μικρότερα χορηγικά ή άλλα συμβόλαια.

Έτσι το 5% επί του πραγματικού ποσού που έχει συμφωνηθεί και θα αποτυπωθεί στα συμβόλαια θα πάει όπως προβλέπεται στην ΕΠΟ, με ότι αυτό σημαίνει για τις Ενώσεις που επιχορηγούνται από την ομοσπονδία και το 2% θα πάει στη Super League για τα δικά της λειτουργικά έξοδα…

ΥΓ. Από την ημέρα της ανακοίνωσης της συμφωνίας στα δημοσιογραφικά γραφεία και όχι μόνο σήμανε συναγερμός… Αναμενόταν η σφοδρή αντίδραση της Ν.Δ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

Ίσως επειδή ως γνωστόν στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, υπό την έννοια ότι αυτά που γίνονται τώρα είχαν γίνει επί δικής της κυβέρνησης στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Ίσως πάλι επειδή κάποιοι εκ των ωφελημένων της συμφωνίας ανήκουν στον δικό της χώρο και δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή