Οι… Γρατσάνηδες είναι ο λόγος που σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα!

Ο διαιτητής Γρατσάνης
Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ δεν θάμπωσε με την εμφάνισή της στον αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης. Από την πλευρά του ο Μαντζουράκης στο ντεμπούτο του στον Απόλλωνα, δεν έλαμψε με την τακτική του… πούλμαν. Ποδοσφαιρικά, το συγκεκριμένο ματς δεν χρήζει ουσιαστικής κριτικής. Η καλύτερη ομάδα κέρδισε δίκαια.

Και επειδή δεν υπήρχε μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς, ο διαιτητής Γρατσάνης άθελά του ανέλαβε δράση και μας απέδειξε πόσο δίκιο έχουν στην ΚΕΔ/ΕΠΟ να επιλέγουν ξένους διαιτητές για τους αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος και ειδικά εκείνους με υψηλή επικινδυνότητα.

Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν ο συγκεκριμένος διαιτητής σφύριζε σε ντέρμπι και εύχομαι να μην χρειαστεί να το δούμε ποτέ. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω ένα προς ένα τα λάθη του ρέφερι από τα Τρίκαλα, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής φέτος. Στο ματς του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό στον Αγρίνιο κατάφερε να τινάξει το ματς στον αέρα.

Είναι άδικο μετά από ένα μάλλον αδιάφορο ματς Απόλλων – ΑΕΚ, να συζητάμε για τον διαιτητή. Σε ένα ματς που θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητος και αυτός και οι βοηθοί του.Είναι ολοφάνερο, ότι ο Γρατσάνης δεν κάνει για τη Super League και ίσως μάλιστα, δεν κάνει ούτε για τις μικρότερες κατηγορίες.

Και η ΚΕΔ οφείλει για να προστατέψει το ποδόσφαιρο, όχι μόνο να φέρνει ξένους διαιτητές, αλλά να μην επιτρέπει να σφυρίζουν διαιτητές που την εκθέτουν. Πολύ περισσότερο δε, είναι υποχρέωσή της να δει τι φταίει και το επίπεδο της διαιτησίας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Και πρέπει και οι ίδιοι οι διαιτητές να καταλάβουν οι διαιτητές τύπου Γρατσάνη, είναι ο λόγος που σφυρίζουν ξένοι ρέφερι στο πρωτάθλημά μας. Τους συμβουλεύω λοιπόν, να πάρουν σε DVD τα ματς Απόλλων – ΑΕΚ και Παναιτωλικός – ΟΦΗ και να δουν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή