Η διαγραφή διαιτητών από τον ΣΔΠ Βοιωτίας και οι διαφορετικές ερμηνείες εντός ΕΠΣ

Print Friendly, PDF & Email

Τη διαγραφή τους από μέλη του ΣΔΠ Βοιωτίας πέτυχαν βάσει δικαστική απόφασης που εκδόθηκε και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Βοιωτίας διαιτητές που προσέφυγαν στην τακτική δικαιοσύνη.

Έχει προηγηθεί προσφυγή του ΣΔΠ Βοιωτίας στην τακτική δικαιοσύνη κατά της ΕΠΣ Βοιωτίας, με την οποία ζητούσε να επιστραφούν τα ποσοστά που οι διαιτητές έδωσαν στην Ένωση κατά την περίοδο 2009 – 2010. Το δικαστήριο δικαίωσε τον Σύνδεσμο Διαιτητών και υποχρέωσε την Ένωση να του καταβάλει περίπου 15.000 ευρώ.

Η απόφαση για τη διαγραφή των διαιτητών από τον ΣΔΠ Βοιωτίας προκάλεσε διαφορετικές αντιδράσεις στους της ΕΠΣ Βοιωτίας

Παρακάτω παρατίθενται όλη η απόφαση αναρτημένη σχετικά με την δικαστική απόφαση για την διαγραφή των διαιτητών από το σύνδεσμο διαιτητών Βοιωτίας.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Βοιωτίας, Ηλ. Καντάς δήλωσε στο stereasports.gr:

«Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε η αριθμ. 13/2017 Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με την οποία διαγράφονται από τα μητρώα των διαιτητών του Σ.Δ.Π.Βοιωτίας 23 διαιτητές από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν «συνταξιοδοτηθεί» και 7-8 είναι ακόμη και σήμερα εν ενεργεία διαιτητές.

Δεν γνώριζα ότι είχαν ζητήσει τη διαγραφή τους που κατά την άποψή μου ήταν μία επιπόλαιη κίνηση και αυτούς που βιάστηκαν να μιλήσουν για θρίαμβο και δικαίωση τους θεωρώ τουλάχιστον ανεγκέφαλους. Δεν αντιλήφθηκαν ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Βασιλειάδης στις τροποποιήσεις του Ν. 2725/99 που κατέθεσε για την νομιμοποίηση της Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30 Ιούνη 2017, δεν τόλμησε να αγγίξει τις διατάξεις που αφορούν το χώρο της διαιτησίας. Αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα αφού ισχύει ο Ν. 2725/99 ως έχει και δεν μπορώ να καταλάβω τις θριαμβολογίες.

Θεωρώ ότι η διαγραφή των 7-8 από τους 23 αλλά και όλων των υπολοίπων που ακολούθησαν από το 2010 έως σήμερα και δεν γράφτηκαν στα μητρώα του οικείου Συνδέσμου που προβλέπει ο Ν. 2725/99 κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός «νυμφώνος» αν δεν αλλάξει ο παραπάνω Νόμος. Προσωπικά θεωρώ τη Δικαστική Απόφαση ταφόπετρα της βοιωτικής διαιτησίας αλλά και του ποδοσφαίρου. Πολύ σωστά το Δικαστήριο αποδέχθηκε τη διαγραφή αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη ανάγνωση και προσοχή στο σκεπτικό της Απόφασης. Φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα με δικαιώσουν και θα την πληρώσουν κάποιοι διαιτητές που για διάφορους λόγους ακολουθούν λανθασμένη τακτική με τις επιλογές τους.

Οι Δημήτρης Καλύβας, μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ και Σταύρος Φλώτσιος, παρατηρητής Σούπερ Λίγκας δεν ζήτησαν τη διαγραφή τους και εξακολουθούν να παραμένουν μέλη του Σ.Δ.Π. Βοιωτίας και τους προτρέπω να ακολουθήσουν το δρόμο των 23 διαγραφέντων και να ζητήσουν τη διαγραφή τους αλλά δεν πρόκειται να το πράξουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι οι διαιτητές εν ενεργεία και μη θα πρέπει να είναι μέλη του οικείου Συνδέσμου και αν διαγραφούν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν όσο ο Ν. 2725/99 είναι σε ισχύ και δεν τροποποιείται.

Τονίζω για μία ακόμη φορά ότι πάνω από τους Κανονισμούς και τις Αποφάσεις των ΕΠΣΒ – ΕΠΟ – ΟΥΕΦΑ – ΦΙΦΑ είναι οι Νόμοι της Πολιτείας και αυτούς οφείλουμε να σεβόμαστε και να τηρούμε.

Συνιστώ ψυχραιμία, ηρεμία, σύνεση και πάνω απ’ όλα σεβασμό στους Νόμους και όχι στις Αποφάσεις που αντίκεινται σ’ αυτούς και εύχομαι να μην …δικαιωθώ γιατί τα θύματα θα είναι οι ίδιοι οι διαιτητές».

Η “απάντηση” ήρθε από τον πρόεδρο, Κ. Νίκα, ο οποίος με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε:

«Για όσους ανεγκέφαλους δεν έχουν καταλάβει στο ποδόσφαιρο ισχύει το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο. και ο κ. Υπουργος δεν ασχολήθηκε με αυτό αλλά με τον Έλεγχο της Ε.Π.Ο. και για τα κωλύματα αυτών που θα συμμετέχουν στις εκλογές της Ε.Π.Ο. Για όλα τα άλλα κανονισμούς κ.λ.π. αρμόδιοι είναι η FIFA, UEFA και κατ’ επέκταση η Ε.Π.Ο.

Όσον αφορά την απόφαση για τις ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ των διαιτητών να ετοιμάζουν τα χρήματα να τα επιστρέψουν από κει που τα πήραν.

Οι διαιτητές ανήκουν στην Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤIΑΣ και για όποιον έχει αντίθετη άποψη και μπορεί, να σταματήσει τα πρωταθλήματα και τους ορισμούς των διαιτητών σ’ αυτά…
Για όσους θέλουν ιδιαίτερα σεμινάρια είμαι διαθέσιμος»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή