“Οι διαιτητές φοβούνται να καταλογίσουν την παράβαση και περιμένουν τοVAR”

Print Friendly, PDF & Email
Για διαιτητές που δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη και περιμένουν το VAR με αποτέλεσμα να γίνεται υπέρμετρη χρήση κάνουν λόγο οι Tσίκινης, Μιντιούρης και Ακρίδας.
Για την χρήση του VAR κατά την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι κριτές του Μaster Ref σχολίασαν:
Ηρακλής Τσίκινης: ”Θεωρώ ότι ακόμα η τεχνολογία του VAR δεν έχει προσαρμοστεί όπως πρέπει στην Ελλάδα σε πολλά παιχνίδια έγινε παράλογη χρήση του VAR από τους διαιτητές”
Ναούμ Μιντιούρης: ”Το VAR στην δεύτερη αγωνιστική πήγε εμφανώς καλύτερα, πρέπει oi διαιτητές να βλέπουν απευθείας την παράβαση που πιστεύω σε αρκετές περιπτώσεις την βλέπουν αλλά φοβούνται να καταλογίσουν την παράβαση και περιμένουν την βοήθεια του VAR . Σωστά η επιτροπή έδωσε εντολή, οι παρατηρητές να κρίνουν τον διαιτητή με αυτό που βλέπουν στην φάση διότι έτσι νομίζω ότι θέλουν να αποφύγουν την απευθείας ευθύνη.”
Κώστας Ακρίδας: ”Στο VAR για δεύτερη Κυριακή οι διαιτητές τα θαλάσσωσαν στην χρήση του, είναι φοβισμένοι και ανέτοιμοι και φαίνεται πως δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη και περιμένουν το VAR που σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται να πηγαίνουν καν στο VAR. Ο μόνος που έχει εμπειρία και είναι καταρτισμένος στην χρήση του VAR είναι ο Σιδηρόπουλος, όπως φάνηκε και στο πέναλτι του Αστέρα που ο παίκτης της ΑΕΚ του ζητούσε να δει την φάση στο VAR αλλά εκείνος αρνήθηκε. Εν κατακλείδι φαίνεται ότι για δεύτερη Κυριακή οι διαιτητές είναι ανέτοιμοι στην χρήση του VAR και όλα έγιναν βιαστικά.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή