“Οι διοικούντες τον Ηρακλή θέλουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα στον Λουκίνα ή όχι;»

Print Friendly, PDF & Email

Την απορία του για τις προθέσεις των διοικούντων του Ηρακλή στην υπόθεση του Γιάννη Λουκίνα εξέφρασε στο Metropolis 95.5 ο Πάρης Ατλαμάζογλου.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνα επιθετικού μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη στάση που κρατά ο επίσημος Ηρακλής στο ζήτημα του πελάτη του και οδήγησε σε δεύτερη προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση του Λουκίνα: «Ο Ηρακλής είχε περιθώριο να καταβάλει την πρώτη δόση μέχρι την Παρασκευή ώστε να τηρηθεί η ρύθμιση. Δεν το έκανε. Χθες προσφύγαμε εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ζητούμε την καταβολή όλου του ποσού που ανέρχεται στα 81.000 ευρώ πλέον των τόκων 20.000 ευρώ, ήτοι κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ. Αν δεν πληρωθούν τότε θα υπάρξει αφαίρεση τριών βαθμών».

Μέχρι πότε έχει διορία ο Ηρακλής για πληρώσει αυτό το ποσό: «Θα οριστεί δικάσιμος και από τη στιγμή που βγει απόφαση έχει περιθώριο τριών εργάσιμων ημερών για να καταβάλει όλο το ποσό. Διαφορετικά θα υπάρξει η ποινή αφαίρεσης βαθμών».

Πότε θα βγει η απόφαση: «Οι αιτήσεις αυτές εκδικάζονται άμεσα. Την επόμενη εβδοάμδα πιθανόν να έχουμε δικάσιμο και απόφαση. Χονδρικά το αργότερο σε 15 μέρες. Ο ηρακλής δεν έκανε καν προσπάθεια να τηρήσει τον διακανονισμό».

Αν ο Ηρακλής ζητήσει νέο διακανονισμό: «Έγινε μια πρόσεγγιση από ένα μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ για να βάλουμε πλάτη χορηγώντας στον Ηρακλή ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περισσότερο από δύο μήνες. Και εγώ και ο παίκτης ήμασταν σύμφωνοι. Πλην όμως δεν δόθηκε καμία εγγύηση από πλευράς Ηρακλή για την καταβολή του ποσού μετά από την παρέλευση αυτού του διαστήματος.

Ζήτησαμε έγγραφο με το οποίο θα αναλάμβαναν την εξόφληση της απαίτησης. Το απέρριψαν ασυζητητί. Έτσι απάντησα ότι δεν γίνεται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας χωρίς έστω την καταβολή ενός μικρού ποσού. Επισημαίνω ότι τα οφειλόμενα ποσά είναι από τον Μάιο του 2016. Όταν αυτοί οι άνθρωποι ανέλαβαν την ΠΑΕ, γνώριζαν το νομοθετικό πλαίσιο. Πως έπρεπε να πληρώσουν το 50% των οφειλομένων σε ποδοσφαιριστές. Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει να έχει πληρωθεί κάποιος από τους παλιούς ποδοσφαιριστές».

Για τη μη πρόβλεψη αναδρομικής ισχύος της τροπολογίας: «Οι νόμοι δεν έχουν συνήθως αναδρομική ισχύ, με εξαίρεση τα φορολογικά θέματα. Υπάρχουν όμως οι κανονισμοί της ΕΠΟ που λένε ότι πρέπει οι ομάδες να πληρώνουν το 50% των οφειλών. Δεν τηρούν ούτε αυτούς. Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν οι διοικούντες του Ηρακλή. Θέλουν να πληρώσουν ή όχι;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή