Οι εκλογές στην ΕΠΟ επηρεάζουν άμεσα τη συγκρότηση των νέων πινάκων διαιτητών

Print Friendly, PDF & Email

Οι τέλεση των εκλογών στην ΕΠΟ, η οποία πλέον τοποθετείται εντός του Αυγούστου, επηρεάζει άμεσα τη συγκρότηση των νέων πινάκων διαιτητών και ιδιαίτερα αυτών της Super League.

H εκκρεμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, έπειτα από τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αφορά στην έγκριση των αλλαγών που έγιναν στο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο, στο οποίο έχει κατατεθεί από την Παρασκευή 7/7.

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή και το καταστατικό εγκριθεί τότε προβλέπονται τα εξής: Με διαταγή του ο αρμόδιος Ειρηνοδίκης διατάσσει τη διενέργεια των κατά νόμο δημοσιεύσεων σε μία καθημερινή εφημερίδα της Αθήνας και στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών.

Η δικαστική απόφαση (διαταγή) επιδίδεται στην αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα. Το καταστατικό του σωματείου επικυρώνεται από τον Ειρηνοδίκη, και αφού κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατατίθεται στο αρχείο του Πρωτοδικείου του τόπου της έδρας του σωματείου, όπου αφού ελεγχθεί η τήρηση των κατά νόμο δημοσιεύσεων και κοινοποιήσεων, εγγράφεται στο βιβλίο σωματείων.

Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι η εκλογική ΓΣ της ΕΠΟ μπορεί να γίνει 15 ημέρες μετά την προκήρυξή της από την ΠΔΕ, η θητεία της παρούσας διοίκησης, που λήγει στο τέλος Ιουλίου, θα παραταθεί για δεύτερη φορά.

Επηρεάζεται όμως και η διαιτησία, αφού το νέο πρωτάθλημα της Super League έχει προσδιοριστεί να αρχίσει στις 19/8, κάτι που σημαίνει ότι κάποιες ημέρες πριν θα πρέπει να έχουν βγει οι νέοι πίνακες προκειμένου να γίνουν οι ορισμοί.

Τούτων δοθέντων το πιθανότερο αυτή τη στιγμή είναι οι νέοι πίνακες να βγουν από την παρούσα ΚΕΔ, η οποία ούτως ή άλλως έχει τη «σφραγίδα» της FIFA και η οποία (η ΚΕΔ) έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι επιτυχόντες στις γραπτές εξετάσεις διαιτητές και βοηθοί διαιτητές 1ης & 2ης κατηγορίας, θα περάσουν αγωνιστικές δοκιμασίες (ΥοΥο & Ariet) την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή