Οι θεσμικοί φορείς της Λάρισας προτείνουν την «AEL FC Arena» για στέγη της Εθνικής

Print Friendly, PDF & Email

Θετικοί είναι θεσμικοί φορείς της Λάρισας για να προσφέρουν την μόνιμη έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας στο γήπεδο «AEL FC Arena». Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του προέδρου της ΕΠΣΛ Δημήτρη Μπουχλαριώτη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλου αλλά και εκπροσώπου της εταιρείας του γηπέδου.

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είπε ότι η πόλη έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές, αλλά και τις κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου, ώστε να υποδεχτεί την εθνική ομάδα και να έχει την έδρα της στη Λάρισα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως πραγματοποιούνται όλες οι συνέργειες ώστε να πεισθούν οι θεσμοί που είναι αρμόδιοι να αποφασίσουν γι αυτό το ζήτημα. Ο δήμαρχος, υποστήριξε επίσης ότι υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για το θέμα και συμπλήρωσε ότι ετοιμάζεται μια κοινή επιστολή όλων των φορέων προς την ΕΠΟ με την συγκεκριμένη πρόταση.

«Η Λάρισα είναι έτοιμη και δεν θέλουμε να ακούσουμε ξανά ως Έλληνες και ως Λαρισαίοι ότι υπάρχει πιθανότητα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου να έχει έδρα εκτός της χώρας μας. Θα είναι τραγικό το λάθος αυτό, εφόσον υπάρχουν οι υποδομές αυτές στη Λάρισα» σημείωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρόθυμη να προσφέρει την έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο νέο γήπεδο της Λάρισας και επεσήμανε ότι η πόλη της Λάρισας έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να πετύχει αυτός ο στόχος αυτός.

«Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ. Η Λάρισα είναι εύκολα προσβάσιμη. Έχει όλες τις υποδομές στις συγκοινωνίες, τις υπηρεσίες Υγείας αλλά και τις υπηρεσίες διαμονής και φιλοξενίας. Επίσης η Λάρισα έχει και το μεγαλύτερο όπλο. Έχει δηλαδή τους περισσότερους φιλάθλους από οπουδήποτε αλλού, οι οποίοι αγαπούν την εθνική ομάδα» είπε ο κ. Αγοραστός.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης σε δήλωση του είπε ότι θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη πρόταση προς την ΕΠΟ, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος είπε ότι η Λάρισα «αξίζει να διεκδικήσει» την έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή