Master REF: Οι τέσσερις καλύτερες και οι πέντε χειρότερες διαιτησίες στη SL1

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Super League το Soccerplus ανατρέχει στο αρχείο των βαθμολογιών του Master REF και σας υπενθυμίζει τις καλύτερες και τις χειρότερες διαιτησίες που είδαμε την τρέχουσα σεζόν.

Ο υψηλότερος βαθμός που δόθηκε από τους κριτές του Master REF ήταν το 8,60 και ο χαμηλότερος το 7,00. Το 8,60 δόθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις ενώ το 7,00 δόθηκε σε πέντε Πάμε να θυμηθούμε ποιες.

Από τα… ζενίθ

Αρης – Παναθηναϊκός 4-0 (Βασίλης Φωτιάς)

Στην τρίτη αγωνιστική της Super League 1 είδαμε το πρώτο 8,60 του Master REF. Αυτό ήταν του Βασίλη Φωτιά για την εμφάνιση που έκανε στο Αρης – Παναθηναϊκός 4-0. Ο Ηρακλής Τσίκινης είχε χαρακτηρίσει τη διαιτησία του Φωτιά «ευρωπαϊκού επιπέδου» κάνοντας λόγο για άριστη συνεργασία με τους βοηθούς και την ομάδα VAR. Επίσης ήταν σωστός ο πειθαρχικός έλεγχος και σωστή η απόφαση να ακυρωθεί το γκολ του Παναθηναϊκού για επιθετικό φάουλ.

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2 (Βασίλης Φωτιάς)

Στην ένατη αγωνιστική ο Βασίλης Φωτιάς απέσπασε τα εύσημα του Ηρακλή Τσίκινη για την απόδοσή του στο ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2 και βαθμολογήθηκε για δεύτερη φορά με 8,60. Ο κριτής του Master REF τόνισε πως ο διαιτητής σωστά δεν έδωσε πέναλτι στο 4’ υπέρ της ΑΕΚ, σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου στο 18’ και γενικά με την παρουσία του βοήθησε ώστε το ματς να έχει εξαιρετική ροή, όντας μάλιστα αλάνθαστος στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΑΕΛ – Λαμία 0-3 (Δημήτρης Καραντώνης)

Στη δέκατη αγωνιστική ο Ναούμ Μιντιούρης χαρακτήρισε τη διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη στο ΑΕΛ – Λαμία 0-3 παράδειγμα ορθής χρήσης του VAR. Ο κ. Μιντιούρης τόνισε πως σε ένα ματς με πολλές δύσκολες φάσεις, όπου η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για τρία πέναλτι, ο διαιτητής πήρε σε όλες τις περιπτώσεις τη σωστή απόφαση έχοντας άψογη και γρήγορη συνεργασία με την ομάδα του VAR.

Παναιτωλικός – Αρης 2-0 (Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος)

Στην 21η αγωνιστική ο Ηρακλής Τσίκινης βαθμολόγησε με 8,60 τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο για την απόδοσή του στο Παναιτωλικός – Αρης 2-0. Ο κριτής του Master REF έκρινε «πολύ καλή τη διαιτησία» του Διαμαντόπουλου τόσο στην εφαρμογή κανονισμών όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ εξήρε τον διαιτητή για το γεγονός ότι βοήθησε από την πλευρά του να έχει το παιχνίδι γρήγορη ροή.

Στα… ναδίρ

ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0 (Στέφανος Κουμπαράκης)

Το πρώτο 7,00 της σεζόν δόθηκε στον Στέφανο Κουμπαράκη για την απόδοσή του στο ΑΕΛ – ΑΕΚ 0-0 στην έκτη αγωνιστική. Ο Ναούμ Μιντιούρης είχε κάνει λόγο τότε για μία διαιτησία με σοβαρά λάθη τόσο στην εφαρμογή κανονισμών, διότι δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 60’ σε άστοχη έξοδο του Μπάρκα όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς δεν αποβλήθηκαν Βράνιες και Κάτσε. Παράλληλα είχε διαπιστώσει και προβληματική επικοινωνία με το VAR.

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0 (Μανώλης Σκουλάς)

Σκληρή κριτική είχε ασκήσει ο Κώστας Ακρίδας στον Μανώλη Σκουλά για την απόδοσή του στο Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0, τη 12η αγωνιστική. Ο κριτής του Master REF είχε βαθμολογήσει τον διεθνή διαιτητή με 7,00, τονίζοντας πως στα δύο από τα τρία γκολ του Πανιώνιου προηγήθηκε επιθετικό φάουλ και ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού. Μάλιστα, ο κ. Ακρίδας είχε επισημάνει ότι ο Σκουλάς μέτρησε το πρώτο γκολ των «κυανέρυθρων» παρότι είδε ξανά τη φάση στο VAR.

Βόλος – Ολυμπιακός 0-0 (Βασίλης Φωτιάς)

Αλλο ένα 7,00 δόθηκε την 16η αγωνιστική αυτήν τη φορά στον Βασίλη Φωτιά για την απόδοσή του στο Βόλος – Ολυμπιακός 0-0. Ο κριτής του Master REF, Κώστας Ακρίδας θεώρησε λανθασμένη την απόφαση του διαιτητή να μην κάνει on field review στο ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού στο 17’ ως οφσάιντ, αποδεχόμενος ουσιαστικά την υπόδειξη του βοηθού και των διαιτητών VAR. Επίσης ο κ. Ακρίδας έκρινε πως υπήρξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο μαρκάρισμα του Φεράρι πάνω στον Ελ Αραμπί, το οποίο δεν υπέδειξε ο Φωτιάς.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (Ορελ Γκρίνφελντ)

Στην 18η αγωνιστική η διαιτησία του Ισραηλινού, Ορελ Γκρίνφελντ στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ βαθμολογήθηκε με 7,00 από τον Ηρακλή Τσίκινη. Ο κριτής του Master REF διαπίστωσε πως είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στη φάση που υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, κάτι που διέφυγε του διαιτητή. Λίγο αργότερα, στο 75’ σε μία «δύσκολη φάση» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίκινης ο διαιτητής έδειξε παίζεται ενώ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για μαρκάρισμα του Βαρέλα στον Κρίστισιτς.

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0 (Στέφανος Κουμπαράκης)

Στην 20η αγωνιστική, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0 ο Στέφανος Κουμπαράκης βαθμολογήθηκε για δεύτερη φορά την τρέχουσα σεζόν με 7,00.

Ο διαιτητής σύμφωνα με τον Κώστα Ακρίδα έκανε κακή χρήση του VAR και άλλαξε δύο αρχικά σωστές αποφάσεις του σε λάθος. Η πρώτη ήταν το γκολ του Παναθηναϊκού στο 27’, στο οποίο υπέδειξε επιθετικό φάουλ και η δεύτερη ήταν η κίτρινη κάρτα του 30’ στον Κιβρακίδη, την οποία μετέτρεψε σε κόκκινη.

Συμπερασματικά από τα τέσσερα 8,60 που δόθηκαν, τα δύο πήγαν στον Βασίλη Φωτιά και από ένα στους Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Καραντώνη.

Ο Φωτιάς είχε… πρωτιά και στις χειρότερες βαθμολογίες παίρνοντας μία φορά 7,00. Δύο φορές βαθμολογήθηκε με 7,00 ο Στέφανος Κουμπαράκης, ενώ τα άλλα δύο επτάρια της κανονικής περιόδου πήγαν σε Γκρίνφελντ και Σκουλά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή