Οι κατηγορίες των κομμένων, η επιβεβαίωση της ΚΕΔ και η προφητεία Μελισσανίδη

Print Friendly, PDF & Email

Ένα από τα μεγαλύτερα ξεκαθαρίσματα ή, αν θέλετε, ξεσκαρταρίσματα που έγιναν ποτέ στον πίνακα διαιτητών Super League, είναι αυτό που έκανε η ΚΕΔ των Περέιρα – Τριτσώνη – Κουκουλάκη, οι οποία έθεσε στο χρονοντούλαπο της διαιτητικής ιστορίας το 50% όσων ήταν στον πίνακα.

Με άλλες λέξεις εκτός πίνακα βρέθηκαν 16 διαιτητές, σε μια μεγάλη εκκαθάριση που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο από τους Μπίκα – Τσαχειλίδη – Καλύβα, αλλά λόγω των γνωστών γεγονότων, πήρε αναβολή κάποιων μηνών.

Για την καλύτερη προσέγγιση θα μπορούσαμε να ομαδοποιήσουμε τους διαιτητές που βγήκαν από τους πίνακές σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη τοποθετούμε του επονομαζόμενους «κομμένους». Αυτούς οι οποίοι παρότι ήταν στον πίνακα δεν διαιτήτευσαν κανέναν αγώνα κατά την περσινή περίοδο, παρότι διορίστηκαν τρεις διαφορετικές ΚΕΔ ως προς τη σύνθεση και τη φιλοσοφία.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Παππάς, Σπάθας, Δημητρόπουλος και Γιάχος. Οι τρεις τελευταίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την ποινική δικαιοσύνη στο πλαίσιο την υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, ενώ ο Γιάχος, επιπρόσθετα, δεν κατάφερε να περάσει τα αγωνιστικά τεστ. Ο Παππάς είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο με την απόφασή του να μην αρχίσει τον αγώνα ΠΑΟ – ΟΣΦΠ την σεζόν 2015- 2016, όμως λίγους μετά, ο ίδιος διαιτητής, πέρα από τα λάθη του, δεν διέκοψε οριστικά τον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ παρότι είχε τις αφορμές για να το πράξει.

Στη δεύτερη κατηγορία μπορούμε να τοποθετήσουμε σε αυτούς που απέτυχαν να περάσουν τα αγωνιστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα Πρόκειται για τους Δελφάκη, Λαμπρόπουλο και Τίκα. Αντίθετα, ο Γκράνας, που επίσης δεν κατάφερε να περάσει τα τεστ διατηρήθηκε στον πίνακα με την προϋπόθεση ότι θα τα καταφέρει στη δεύτερη ευκαιρία που θα του δοθεί, ενώ στο πίνακα συμπεριλήφθηκε και ο Θάνος που δεν έτρεξε στα τεστ με την προϋπόθεση ότι θα τα περάσει.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι Κύζας, Μήτσιος, Φουκάκης, Πουλημάς, Σελίμος, Κιοτζένης, Φωτιάδης, Γιαννουλάκης και Βοσκάκης, ο οποίοι είτε είχαν προκαλέσει αρνητικά σχόλια με τις αποφάσεις τους, είτε κρίθηκε από την ΚΕΔ ότι δεν έπρεπε να συνεχίσουν.

Χαρακτηριστική είναι η διαιτησία του Κύζα στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, για την οποία την αμέσως επόμενη ημέρα διέρρευσε από πηγές προσκείμενες στην ΚΕΔ ότι «ότι όχι μόνο ήταν κατώτερη των περιστάσεων αλλά αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους διαιτητές. Ως εκ τούτου οι συνέπειες σε βάρος του Κύζα θα είναι σκληρές, αφού τέτοια διαιτητικά φαινόμενα δεν χωρούν στους πίνακες της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Οι ισχυρισμοί τη ΚΕΔ επιβεβαιώθηκαν, όπως επίσης επιβεβαιώθηκε, έστω και με μικρή καθυστέρηση, η προφητεία Μελισσανίδη, ο οποίος στις 29/1/2016, με αφορμή τη διαιτησία του Δελφάκη στον αγώνα ΑΕΚ – Ηρακλής, αλλά αναφερόμενος προφανώς σε συγκεκριμένο τύπο διαιτησιών και διαιτητών είχε πει ότι «σε οκτώ μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για να… φύγουν τα τρένα. Μόνο εκεί θα σφυρίζουν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή